Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Itt lehet szavazni a takinborjak nevére 2024. május 2.

Korábban már hírt adtunk a cseperedő takinborjakról, akiknek most nevet keresünk, a szavazáshoz pedig a közönség segítségét kérjük. A voksokat május 8-ig, jövő szerda éjfélig várjuk, másnap pedig az eredményt is közzétesszük majd.

Két borjú is cseperedik az aranyszőrű takinoknál, ugyanis néhány nap eltéréssel mindkét nőstény állatunk világra hozta a maga borját. Panka gyereke, egy hím állat (vagyis bikaborjú) február 25-án született, Mankáé pedig, aki nősténynek (azaz üszőborjúnak) bizonyult, március 5-én. Mivel mindkét kicsinek Janek az apja, az ifjú takinok féltestvérei egymásnak.

Világra jövetelük több szempontból is nagy öröm számunkra. Mindenekelőtt azért, mert nagyon aranyosak, és úgy látjuk, a nagyközönségnek is nagyon tetszenek, illetve általuk magára a fajra is többen figyeltek fel, olyanok, akik korábban nem is nagyon tudták, hogy léteznek ilyen állatok is. Aztán azért is örülünk, mert a takinok ritkulóban lévő állatok, természetvédelmi szempontból is fontos tehát a szaporodásuk. Ráadásul ők az első magyarországi születésű aranyszőrű takinok.

A két takinborjú eddig még nem kapott nevet. A gondozók egy ideje már gondolkodnak a neveken, illetve kaptunk pár javaslatot is. Ezek közül néhányat szavazásra is bocsátunk.

 

A voksokat szerda – tehát május 8. – éjfélig várjuk, másnap – csütörtökön – pedig közzé is tesszük majd az eredményeket.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben?Ide kattintva elolvashatod további híreinket.