Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

436 cm magas és kisfilm is van róla 2013. július 12.

A szerdán érkezett új zsiráfbikát, Akint ugyan a közönség még nem láthatja, de mesélnivalónk máris van róla. A gondozók ugyanis gyorsan megmérték, milyen magas, mi több, egy kisfilm is készült arról, amint birtokba veszi új otthonát.

Amint arról korábban már beszámoltunk, Állatkertünk egy új zsiráfbikával gyarapodott. Az Akin nevű állat Hollandiából érkezett, és jelenleg éppen egy elkülönített istállóban ismerkedik új otthonával, na meg a hazai takarmány ízével. Tegnap még csak képen tudtunk bemutatni az új állatot, ma azonban egy kisfilmet is meg tudunk osztani az Állatkert barátaival. Ezt a felvételt a Természetfilm.hu Tudományos Filmműhely készítette a szerdai nap során, amikor Akin éppen megérkezett. A nagyjából hárompercnyi hosszúságú filmen azt láthatjuk, amint a zsiráfot éppen kiengedik a speciálisan zsiráfszállításra tervezett járműből a Szavannaház zsiráfistállójának abba az elkülönített terébe, ahol az állat jelenleg is tartózkodik. Ez persze nem is olyan egyszerű feladat. Mivel az állatok a szállítás során hosszú időt töltenek a szállító járműben vagy ládában, érkezéskor eleinte sokkal biztonságosabbnak találják azt, mint a sokkal tágasabb, de számukra még ismeretlen új otthonukat. Ezért ilyenkor az állatkerti szakemberek ahhoz a trükkhöz folyamodnak, hogy egy kicsit kényelmetlenné teszik számukra a megszokott helyet (pl. egy zajos lombfúvóval vagy egy póznára erősített fekete zsákkal), s közben finom falatokkal csalogatják őket az új istállóba. Ezt láthatjuk a videón is. A módszer abszolút célravezető volt, hiszen Akin - ha bizonytalankodva is - fél óránál is kevesebb idő alatt elég bátorságot merített ahhoz, hogy besétáljon új otthonába.

Az új helyen munkatársaink időközben meg is mérték az állatot, hozzámérve a magasságát az istálló egyes részeinek ismert magasságához. Ebből tudjuk, hogy Akin fejbúbmagassága jelenleg pontosan 436 cm.

További állatkerti videók a Budapesti Állatkert hivatalos Youtube csatornáján!