Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A hangyász is pancsol 2018. július 27.

Kánikula idején sok pancsoló állatot láthatunk. Talán meglepő, de még a sörényes hangyászok is szívesen fürdőznek ilyenkor. Természetesen a nagyközönségre is gondoltunk: a kert több pontján is felállítottuk a szokásos párakapukat.

Kánikula idején sokan aggódva érdeklődnek állataink hogyléte felől. Mindenkit megnyugtathatunk azonban, az összes állatunk jól van, a kánikula, magyarul a „kutya meleg" egyáltalán nem ér minket készületlenül. Még a pingvineknek és a jegesmedvéknek sem jelent problémát a hőség, ahogy nekünk sem jelentene, ha folyamatosan egy medence partján tartózkodnánk, és bármikor belecsobbanhatnánk a hús habok közé. Márpedig ezt a szóban forgó állatok bármikor megtehetik.

Természetesen nem azt állítjuk, hogy nincs semmi teendő a meleg idején, de ez be van építve az állatokról való gondoskodás normális menetében (hiszen nyár és meleg minden évben szokott lenni, az Állatkertnek pedig ez már a 152. esztendeje). Az állatok férőhelyét eleve úgy tervezzük meg, hogy kánikula idején megfelelő árnyék, sőt. ha olyan állatról van szó, amelyik ezt igényli, medence is rendelkezésre álljon. Szükség esetén párapermettel, locsolótömlővel is fel tudjuk frissíteni az állatokat, és persze az ivóvíz mennyiségére is nagyon odafigyelünk.

Ha fel kellene sorolni, hogy melyek azok az állatok, amelyeknek medence áll rendelkezésükre, az olyan nyilvánvaló esetek mellett, mint a fókák, a pingvinek, vagy mondjuk a vízilovak, bizonyára mindenkinek eszébe jutnának az elefántok is. Annál is inkább, mivel épp a napokban tettünk közzé egy képet arról, hogyan pancsol Arun, a kiselefánt, sőt, nem sokkal korábban videón is megmutattuk, hogyan játszik egymással Arun és a nővére, Asha, s hogyan mennek be együtt a vízbe is.

Az viszont bizonyára keveseknek jutna eszébe, hogy a sörényes hangyász is azon állatok közé tartozik, amelyek szeretnek lubickolni, s akinek épp ezért medencét is biztosítottunk. Szemfüles fotográfusunk nemrégiben meg is örökítette Williamet, a sörényes hangyász apukát pancsolás közben.

Sörényes hangyászainknál mostanában egyébként is sok a történés. Isabela, az anyaállat ugyanis épp a közelmúltban adott életet egy újabb kölyöknek. Amint nemrégiben készült kisfilmünkön is látni, az apróság napjainak nagy részét most még anyja hátán csimpaszkodva tölti.