Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Akhum akcióban 2018. augusztus 10.

Akhum, a tavasszal érkezett ifjú leopárdhím eleinte sokat rejtőzködött a kifutó egyik hátsó zugában, de mostanra már teljesen megbarátkozott új otthonával, illetve párjával, a 15 éve Budapesten élő Čezivel. Így sokkal többet is látni belőle.

Idősebb perzsa leopárd nőstényünk áprilisban egy új, fiatal hímet kapott maga mellé Akhum személyében, aki egy franciaországi állatkertből érkezett hozzánk. A karantén időszak letelte után Akhumot először beszoktattuk az új kifutóba, illetve összeszoktattuk új jövendőbelijével is. Legalábbis annyira, hogy összeengedéskor ne kezdjenek el veszekedni egymással.

A művelet sikerült is, olyannyira, hogy már két hónappal ezelőtt is párduclesre bíztattuk honlapunk olvasóit. Akkoriban viszont Akhum a legtöbb időt még a kifutó hátsó, félreeső részében, illetve a sűrű növényzet között töltötte (bár azért akkor is előfordult, hogy előrejött a kifutó közönséghez közelebb eső felébe, a páncélüveghez), és Čezihez, a nőstény állathoz sem került még igazán közel. Az elmúlt hetekben viszont úgy látszik, befejeződött az új otthonhoz való hozzászokás folyamata, mert Akhum nagyon aktívan használja a kifutót, sok időt tölt a kifutó frontjánál lévő üvegfal közelében, ami persze azzal is jár, hogy a közönség is sokkal többet láthatja őt. Jobban mondva őket, hiszen időközben a páros mindkét tagja sikeresem megkedvelte egymást.

Állatkertünk fotósa nemrégiben egész sorozatot készített Akhumról, amelyek közül talán a cikkhez mellékelt kép sikerült a legjobban. A felvétel azt a pillanatot örökítette meg, amikor Akhum épp belekezd a nyújtózkodásba.