Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Asha pancsol 2016. május 10.

Május beköszöntével végre elérkezett a nagy elefántmedence feltöltésének ideje. Asha, a virgonc elefántborjú önfeledt pancsolással ünnepelte meg az állatkerti strandszezon kezdetét.

AshaAz elmúlt napokban ugyan változékony időjárásnak lehettünk tanúi, ám ennek ellenére elég sok volt a napsütés, a kellemesen meleg idő is. Így aztán eljött az ideje annak is, hogy az elefántkifutóhoz tartozó medencét színültig feltöltsék az állatgondozók. Ez a medence 1999-ben készült, s elég nagy és mély ahhoz, hogy abban egy kifejlett elefánt is teljes egészében a víz felszíne alá merülhessen.

AshaAz állatkerti elefánt família legifjabb tagja, a 2013-ban született Asha azonmód meg is ünnepelte a strandszezon kezdetét. Szinte azonnal a habokba vetette magát, s önfeledt pancsolással és fröcsköléssel igyekezett a fürdőzés minden lehetséges módját kipróbálni. Lubickolás közben persze mindig ügyelt arra, hogy ormánya végét a vízfelszín fölé tartsa, így minden pillanatban tudott levegőt venni. Jóllehet az sem jelent gondot számára, hogy lélegzetét egy ideig visszatartsa. Így olyan merülést is láthattunk tőle, amikor csak a talpa látszott ki a vízből, vagy pedig mindenestül eltűnt a habokban. A medencében ráadásul egy kisebb fatörzs is volt, éppen azért, hogy az elefántok elszórakozzanak vele. Asha nem is hagyta ki ezt a remek játékot: hosszú perceken keresztül próbálta a fatörzset a víz alá nyomni.