Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Az Állatkertben is elkezdődött a tanév 2018. szeptember 14.

Az iskolai szertárakban nemigen találunk eleven gorillát vagy zsiráfot. Állatkertünkben viszont gazdag és változatos pedagógiai kínálattal várjuk a tanulmányi csoportokat az óvodásoktól a középiskolásokig.

Az oktatás, környezeti nevelés, természettudományos ismeretterjesztés, illetve a környezettudatos szemlélet formálása minden korszerű állatkertben fontos feladatnak számít. Olyannyira, hogy a pedagógiának létezik egy sajátos, kifejezetten az állatkerti oktatási lehetőségek köré szerveződő ága, az úgynevezett zoopedagógia.

A zoopedagógiai munkának, és általában a szervezett keretek között zajló oktatásnak természetesen a mi Állatkertünkben is jelentős, nemzetközi összehasonlításban is említésre méltó hagyományai vannak. Tulajdonképpen már az Állatkert történetének legkorábbi szakaszaiban is foglalkoztunk oktatással, de igazán csak az 1950-es, 1960-as évektől kezdve teljesedett ki intézményünk zoopedagógiai tevékenysége.

Az elmúlt évtizedekben minden tanév kezdetekor közzétettük az Állatkertben igénybe vehető pedagógiai programkínálatot. Nincs ez másként a 2018/19-es tanévben sem. Kínálatunkat részletesen bemutatjuk Állatkertünk honlapjának oktatással foglalkozó részében, külön kitérve a tanulmányi csoportok, illetve a pedagógusok, kísérők részére nyújtott kedvezményekre és egyéb szervezési információkra, a különböző oktatási rendezvényekre, eseményekre, az intézményük által kínált tematikus csoportvezetésekre és foglalkozásokra, az állatkerti Gyermeklabor kínálatára, illetve a pedagógusok számára nyújtott módszertani segítségre, konzultációs lehetőségekre. Ugyanitt a pedagógusok munkáját segítő, letölthető oktatási segédanyagok, módszertani segédletek és kiadványok is elérhetők.

Az idei tanév pedagógiai programkínálatában természetesen már szerepelnek az Állatkert új játszóparkjához, a májusban megnyílt Holnemvolt Vár látnivalóihoz, köztük a háziállatokat bemutató Majorsághoz, illetve a Mesterségek Udvarához, és az ott elérhető kézműves élményekhez kapcsolódó programok is.

Az elmúlt évekhez képest fontos változás, hogy az Állatkert új kedvezményekkel segíti a pedagógusok munkáját. Az idei tanévtől kezdve ugyanis nemcsak a tanulmányi csoportokkal érkező pedagógusoknak kínálunk díjmentes vagy jelképes árú (attól függően, hogy hány fős csoporttal hány fő kísérő érkezik) belépési lehetőséget, hanem a pedagógusok egyéni látogatását is jelentős kedvezménnyel, 200 forintos jelképes áron váltható jeggyel tesszük könnyebbé (a részletek itt olvashatók).

Pedagógiai programkínálatunkat a pedagógusok számára szervezett nyílt napokon a helyszínen, élőben is bemutatjuk. Pedagógus Nyílt Napot ebben a tanévben két alkalommal, 2018. október 6-án, valamint 2019. április 27-én, vagyis az őszi Állatszeretet Fesztiválhoz, illetve a tavaszi Föld Fesztiválhoz kapcsolódóan fogunk tartani. A tanárok, tanítók és óvópedagógusok számára szervezett nyílt napok pedagógus igazolvánnyal, vagy azzal egyenértékű igazolással díjmentesen látogathatók.