Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Családi idill a vadkutyáknál 2016. június 10.

Csupa öröm, játék, bolondozás és vidám hancúrozás az élet a Fővárosi Állat- és Növénykert ázsiai vadkutyáinál. Március 19-én született kölykök most már naphosszat a kifutó szabad terében játszanak, amint az legújabb kisfilmünkön is látható.

Az ázsiai vadkutya kölykök világra jöveteléről korábban már részletesen beszámoltunk. Most azonban egy kisfilm is készült arról, mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban, s hogy milyen önfeledten játszanak, birkóznak és pancsolnak a kifutójukban. Amint a képkockákon is látható, minden érdekli őket, a kifutó találnak állagától kezdve egészen a környező madárvilágig. A leginkább azonban a táplálék foglalkoztatja a kölyköket, s mint látható, igen jó étvágyuk van. Amikor pukkadásig eszik magukat, kifejezetten nagy pocakjuk kerekedik.

Az aranyos vadkutya kölyköknek mindenki csodájára jár. De nemcsak azért fontosak, mert megnyerik a közönség tetszését, hanem azért is, mert az ázsiai vadkutya veszélyeztetett fajnak számít, így állatkerti szaporításuk természetvédelmi jelentőséggel is bír.