Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Felkészülés a koalák gondozására 2015. március 3.

A péntektől látható koalák gondozására alaposan felkészültek munkatársaink: gyakorlati tréningek keretében sajátították el a koalák gondázásának fogásait olyan állatkertekben, amelyek már régebb óta foglalkoznak ezzel az állatfajjal.

A koalák érkezésére való felkészülés egyik fontos része volt, hogy gondozóink már a koalák megérkezésekor rendelkezzenek a megfelelő tapasztalatokkal. Ennek érdekében az a tapasztalt kollégákból álló csapat, amelynek tagjai a budapesti koalákat gondozzák, még jóval az állatok érkezése előtt gyakorlati tréningeken vettek részt. Ezekre a tréningekre olyan európai állatkertekben került sor, amelyek régebb óta foglalkoznak ezeken az Ausztrálián kívül csak nagyon ritkán látható állatoknak a tartásával. A cél az volt, hogy minden olyan munkatársunk, aki a koalákkal dolgozik, kellő mértékben elsajátítsa az állatok gondozásával, takarmányozásával kapcsolatos gyakorlati fogásokat. Éppen ezért nemcsak az állatgondozóknak, hanem az állatorvosoknak is részt kellett venniük a „koalás továbbképzésen".

A tréningek egy részéről egy kisfilmet is készítettünk. Ennek képkockái Belgiumban, a Mechelen melletti Planckendael Állatparkban készültek. Ebben az állatkertben 1998 óta foglalkoznak a koalák tartásával, s az idők során már szaporítani is sikerült őket. Mi több, az egyik budapesti koala, Nur-Nuru-Bin is innen került a hozzánk, tehát gondozóink már azelőtt ismeretséget köthettek vele, hogy egyáltalán útnak indult volna.

 

Felvétel: Matus Attila