Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Flamingók a Nyíhangárban 2018. december 30.

Flamingóink ebben az évben 25 fiókát neveltek fel sikeresen. Így most már olyan sokan vannak, hogy szokásos téli szállásuk helyett a Holnemvolt Vár fedett lovardáját kapták meg telelőhelyként. A nagyközönség is itt láthatja őket.

Állatkertünk flamingócsapata egész Európa egyik legnagyobb és legjobban szaporodó állatkerti rózsás flamingó kolóniája. A 2018-as esztendőben például huszonöt fióka kelt ki és cseperedett fel náluk sikeresen. Az azóta már csaknem felnőtt méretű fiókákkal együtt azonban a csapat egyedszáma akkorára nőtt, hogy jobbnak láttuk, ha ezen a télen nem a szokásos, kültéri kifutójukhoz közvetlenül kapcsolódó belső férőhelyükön teleltetjük őket, hanem a Holnemvolt Vár fedett lovardájában, a Nyíhangárban töltik a téli hónapokat. A nagyközönség tehát a tavaszig ott láthatja őket.

A Holnemvolt Várban, Állatkertünk májusban megnyílt új játszóparkjában nem véletlenül kapott helyet egy fedett lovarda is: a Nyíhangár és a hozzá kapcsolódó létesítmények, így az istálló és a külső karám ugyanis végre helyet és lehetőséget kínál arra, hogy felelevenítsük kertünk lovas hagyományait. Ráadásul a Nyíhangár maga a vurstli egyik rég eltűnt épületének, a Reymetter-féle lovardának a felelevenítése is egyben. A nyári és őszi hónapokban a lovas látnivalók, illetve a lovagoltatás mellett fedett lovardánk az ugyancsak népszerű tevegelés helyszíneként is működött.