Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Itt az új hangyászkölyök 2018. június 20.

Nemrég cseperedett fel az előző, és máris itt az újabb sörényes hangyász kölyök! Isabela és William második utódja szombaton született, és egy kis szerencsével már most is megleshetik a látogatók. Délelőtt 10 körül a legjobbak az esélyek.

Tovább folytatódik sörényes hangyászaink családregénye, szombaton – június 16-án – ugyanis egy újabb hangyászkölyök született. A szülőknek ez már a második utójuk, az első még 2016-ban született, de ő már azóta fel is cseperedett, és elköltözött egy csehországi állatkertbe.
A most hétvégén született apróságot egy kis szerencsével már a nagyközönség is láthatja. Isabela, az anyaállat a kölyökkel együtt külön van választva Williamtől, az apától, s jelenleg a kicsi és anyukája egy olyan belső férőhelyen vannak, amelyet – üvegfalon át – a nagyközönség is láthat. Ahhoz azonban, hogy a jövevényt is megpillantsuk, némi szerencse, vagy pedig türelem kell, mert amikor az anyuka éppen pihen, lompos farkával nemcsak magát, hanem a kölyköt is betakargatja. Amikor viszont Isabela ébren van, esetleg mozog, vagy táplálkozik, elég jól lehet látni a rajta csimpaszkodó apróságot. Azt persze nehéz előre megmondani, hogy mikor vannak a megfigyeléshez ideális körülmények, de például délelőtt 10 óra tájban elég jók az esélyek, hiszen a hangyászok olyankor szoktak enni kapni.
Az elkövetkező napokban persze egyre többször lehet majd látni a kicsit, sőt, a gondozók úgy tervezik, hogy a hét második felében az anyát – persze a hátán „lovagló" apróságot már a kifutóra is kiengedik. A kölyök egyébként időközben nevet is kapott: mivel idősebb testvérét Bejglinek hívják, a most született jövevény neve Flódni lett.
A sörényes hangyászt, mint érdekes újvilági állatfajt 2014 nyarán, a szülők érkezésekor már részletesen bemutattuk, sőt, az előző kölyök, Bejgli születéséről, gyarapodásáról, illetve a felcseperedett állat elutazásáról is hírt adtunk már. Isabela és William jóvoltából azonban ezután sem maradunk hangyászkölyök nélkül!
Flódni, a kis sörényes hangyász világra jövetelével kapcsolatban még két dolgot érdemes megemlíteni. Az egyik, hogy a sörényes hangyász nem azonos a hangyászsünnel (amely utóbbi egy tüskéket viselő tojásrakó emlős, és egyébként szintén látható Állatkertünkben). Ezt csak azért hoztuk szóba, mert 2016-ban Bejgli születéséről néhány helyen úgy adtak hírt, hogy összekeverték a sörényes hangyászt és a hangyászsünt. A kis Flódni tehát sörényes hangyász kölyök! A másik fontos tudnivaló, hogy rajta kívül sok más kisállat is cseperedik Állatkertünkben. Közülük természetesen a kiselefánt és a gorillakölyök az elsőszámú „gyereksztárok", de a közelmúltban gyermekáldás volt az övesállatok (azaz a tatuk) közé tartozó matakóknál, a zebráknál, a cebui disznóknál, a gyűrűsfarkú makiknál, a kenguruknál és több más állatnál is.