Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Jeges fánk a jegesmedvéknek 2018. február 7.

A változatos takarmányozás és a környezetgazdagítás jegyében gyakorta kedveskedünk állatainknak különleges finomságokkal. A jegesmedvék legutóbb jeges farsangi fánkot kaptak, jégbe fagyasztott hallal és gyümölcsökkel.

A farsangi szezon egyik hagyományos finomsága a farsangi fánk. Úgy gondoltuk tehát, hogy jegesmedvéink számára is készítünk valami effélét. Persze a klasszikus, emberek által fogyasztott farsangi fánk nem jöhetett számításba, hiszen a finomliszt, a margarin vagy az élesztő nem igazán felel meg a jegesmedvék takarmányozási igényeinek. Igaz ugyan, hogy régebben az ő menüjükben is szerepelt pékáru, sőt, ismerünk olyan olasz állatkertet, ahol a múltban még maradék pizzatésztát is adtak a jegeseknek, de mára a cereáliákon, azaz gabonanemű terményeken alapuló takarmányokat a világ szinte minden korszerű állatkertjében száműzték a jegesmedvék étlapjáról.

Így Belij és Szerij jeges fánkot kaptak, kerekded jégtömbbe fagyasztott finomságokkal, mindenekelőtt hallal és különféle gyümölcsökkel. És persze mézzel leöntve. A két fiatal, még növésben lévő állat nagy örömmel fogadta a nassolnivalót.

Az említett jeges fánkokat egyébként épp a múlt heti Állatok Farsangja nyitóeseményén kapták a jegesmedvék, s erről néhány képkocka látható abban a kisfilmben is, amelyek a közelmúltban tettünk közzé a szóban forgó farsangi rendezvénnyel kapcsolatban.