Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Jeges-pancsolós nyár a jegesmedvéknél 2017. július 7.

Mivel telik két fiatal jegesmedvéjének, Belij és Szerij nyara? Pancsolással, játékkal, hancúrozással, na meg persze hűsítő jégtömbök ölelgetésével. Legújabb kisfilmünk egy kis ízelítőt ad a budapesti jegesmedvék mindennapjaiból.

Tavasszal érkezett új jegesmedvéinkről korábban már sokat írtunk, és több kisfilmet is készítettünk már annak érdekében, hogy honlapunk követői ezáltal is bepillantást nyerjenek Belij és Szerij, a két ifjú jegesmedve életébe. Legújabb kisfilmünk képkockái azt mutatják meg, hogyan játszanak azokkal a jégtömbökkel, amelyekkel az Ice Cube Jéggyártó Társaság jóvoltából örvendeztettük meg őket.

Bár a jégtáblák és jégdara tömbök kellemesen hűsítenek, a jegesmedvék számára nem ez a legérdekesebb, hanem a bennük rejlő játéklehetőség. A jégre azonban nem a kánikula miatt van szükség, azt ugyanis önmagában is kellőképpen ellensúlyozza, hogy a jegesmedvéknek – a legtöbb emberrel ellentétben – saját úszómedencéjük van, ami ráadásul elég mély is (vagyis a víz nem melegszik fel egykönnyen), így a jegesmedvék bármikor a hűs habok közé vetik magukat. A jégre tehát nem elsősorban a meleg miatt van szükség, hanem jó játék a számukra. Más kérdés, hogy ha már ilyen szórakozási lehetőséget biztosítunk nekik, ezt természetesen a nyári hónapokban a legésszerűbb megtenni. A jég egyébként csak egy azok közül a különféle játékszerek közül, amelyeket a jegesmedvék számára – a környezetgazdagítás jegyében – rendszeresen biztosítunk.