Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kölykök a nagy maráknál 2018. szeptember 21.

Idén tíz kölyök született a Dél-Amerika kifutóban lakó nagy maráknál. A legidősebbek már csaknem felnőtt méretűek, a legfiatalabbak viszont még csak mostanában merészkednek elő rejtekhelyükről, ahol életük első heteit töltötték.

A Dél-Amerikában őshonos nagy marák tartásának sokéves hagyományai vannak Állatkertünkben. Bemutatási helyük a Dél-Amerika kifutó, ahol több más, ugyanezen kontinensen őshonos állattal, tapírokkal, vízidisznókkal és nandukkal élnek társbérletben.

Nagy maráink rendszeresen megörvendeztetik a nagyközönséget újabb és újabb kölykökkel, akiknek születéséről rendre be is szoktunk számolni. Mostanában is több cseperedő apróságot lehet náluk látni, hiszen az idei évben összesen tíz nagy mara kölyök született. Mivel márciusban, áprilisban, májusban és a közelmúltban, a nyár második felében is voltak ellések, a kifutón látható kölykök különböző korúak és méretűek. A kora tavasziak már csaknem felnőtt méretűek, de vannak kisebbek, és vannak egészen aprók, akik csak mostanában merészkedtek elő azokból az üregekből, ahol életük első heteit töltötték.

A nagy mara (Dolichotis patagonum) a rágcsálók közé, azon belül a tengerimalac-félék rokonsági körébe tartozik. Legközelebbi rokonai közül Állatkertünkben a törpe marákat is láthatja a nagyközönség.