Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Lajhárok és barátaik 2016. február 12.

Legújabb kisfilmünk a lajhárok lakosztályába enged bepillantást. A decemberben született lajhárkölyök családtagjaival együtt látható, de a velük társbérletben élő éji majmok, aranykezű tamarinok és sugaras teknősök is feltűnnek a filmkockákon.

Az Állatkertünkben élő kétujjú lajhárokat a Pálmaház egyik oldalsó épületszárnyában láthatja a nagyközönség, jóllehet szép időben az állatok egy külső férőhelyre is ki szoktak járni. Mindenképpen érdemes őket felkeresni, hiszen különleges állatokról van szó, ráadásul rendszeresen szaporodnak is. A legutóbbi, karácsony előtt pár nappal született lajhárkölyökről korábban már hírt is adtunk honlapunkon.

Az ifjú lajhárgyerek legújabb kisfilmünkben is feltűnik, de látható Banya, az anyaállat, illetve a népes budapesti lajhárközösség többi tagja is. Sőt, néhány filmkocka erejéig találkozhatunk a lajhárokkal egy térben, egyfajta társbérletben lakó éji majmokkal, aranykezű tamarinokkal és az egyik sugaras teknőssel is. Amíg a teknősök a talajszinten szoktak mozogni, a majmok és a lajhárok az ágakon, a lombkoronaszinten közlekednek. Nagyszerűen megférnek egymással, olyannyira, hogy gyakran egy tálból „cseresznyéznek”, ahogy ez egyébként a kisfilmen is látható.