Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Liesel szülinapi tortája 2017. április 20.

A múlt szombati köszöntés alkalmával különleges tortával köszöntöttük fel Lieselt, a 40. születésnapját ünneplő gorillahölgyet. Piskóta, túrókrém, alma, szőlő, eper, banán, ananász, mangó és datolya: ezek voltak a finomság legfőbb összetevői.

Liesel, a 40 éves gorillahölgy múlt szombati születésnapi köszöntéséről honlapunkon már akkor beszámoltunk, a különleges születésnapi tortát viszont akkor éppen csak megemlítettük. Pedig nem mindennapi gasztronómiai alkotással kedveskedtek a gondozók az ünnepeltek. A gorillák szája íze szerint készült torta piskótalapokból, illetve a köztük lévő krém rétegekből épült fel. A krém gránátalmával, zabpehellyel és mézzel elkevert joghurtos túrókrémből készült. A tortára emellett különféle gyümölcsök is kerültek: alma, szőlő, eper, banán, ananász, mangó alkotta a díszítés nagy részét, a torta tetejére pedig egy ananász gyümölcs teteje került a hozzá tartozó levélrózsával, valamint két faragott almaszelet, amelyek együtt a 40-es számot formázták. Égő gyertyát természetesen nem lehetett a torta tetejére tenni, ezért a gyertyákat sóspálcikával helyettesítették a gondozók. A ropi szálak tetejére – lángocska gyanánt – egy-egy darab datolya került.

A gorillák belső férőhelyére bekészített születésnapi tortához 5-6 percig csakis Liesel, az ünnepelt fért hozzá, aki megfontoltan majszolgatott belőle, mancsával óvatosan levéve belőle az egyes falatokat. Ezután a gorilla csapat többi tagját is odaengedték a gondozók. Golónak, a csapat vezérhímének első dolga volt, hogy a tortát leborítsa arról a doboztetőről, amelyre a gondozók eredetileg rátették. A földre került tortának elfogyasztásából természetesen mind az öt gorilla kivette a részét.