Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mi legyen a gorillakölyök neve? 2018. március 26.

Nevet keresünk a december 23-án született, három hónapos gorillakölyöknek. Három név közül lehet választani, a szavazatokat csütörtök délig várjuk. Így már húsvét előtt kihirdethetjük az apróság végleges nevét.

Állatkertünk legifjabb gorillája december 23-án látta meg a napvilágot. Igencsak híresnek mondható, hiszen nemcsak világra jövetelének híre járta be a hazai és nemzetközi médiumokat, hanem az is, hogy januárban átmenetileg le kellett zárnunk az Emberszabás Majmok Házát, mert sajnos nem minden látogatónk fogadta meg a gorillák, elsősorban az anyaállat és a kölyök nyugalma szempontjából fontos kéréseinket, s ez az anyuka viselkedésére is hatással volt. Amint a napokban sokan láthatták, ez a történet még a komikusokat is megihlette.

Mostanra persze már újra lehet látni a gorillákat, jóllehet még nem az állatházak teljes, szokásos nyitvatartási idejében, hanem csak a kora délutáni órákban keresheti fel őket a nagyközönség, önkénteseink felügyelete mellett.

A gorillakölyök pénteken éppen három hónapos volt, így eljött az ideje, hogy nevet is keressünk neki. Némileg nehezíti a dolgot, hogy a jövevény nemét még mostanra sem sikerült kétséget kizáróan megállapítani (gyanúnk persze már van). Éppen ezért olyan nevek közül lehet választani, amelyek bármilyen nemű gorillakölyök elnevezésére alkalmasak.

  • Indigo – az egész világon, így Afrikában is elterjedt vándorszó, amelyet névként is szoktak használni. Eredetileg az indigófestékre, annak színére, illetve az előállításának alapjául szolgáló növényre utaló elnevezés, amely végső soron az ógörög nyelvre vezethető vissza.
  • Ithemba – Az Afrika déli részén beszélt nguni nyelvekben (pl. zulu, xhosa, ndebele) a szó, illetve név jelentése: bizalom, remény. Egyes nyelvjárásokban themba alakban használják.
  • Ukusinda – A Kelet-Fokföldtől Zimbabwéig terjedő területen beszélt ndebele és xhosa nyelvek szókészletéből származó szó és név, amelynek jelentése: túlél, fennmarad, megmenekül.



A SZAVAZÁST LEZÁRTUK.

 

A gorillakölyök nevére március 29-én, azaz csütörtök délig lehet szavazni. A szavazás eredményét, illetve az ifjú gorilla végleges nevét még húsvét előtt nyilvánosságra hozzuk.