Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nagyot nőttek a „zsebibabák” 2019. április 1.

Február elején már hírt adtunk a Bennett-kenguruk erszényében fejlődő kölykökről. A három kicsi azóta sokat nőtt, és elérték azt a kort, amikor már az erszényt is elhagyhatják. Időközben két újabb kölyök is kinézett az erszényből.

Február első napjaiban már hírt adtunk a Bennett-kenguruk erszényében cseperedő három kölyökről. Akkoriban épp csak elérték azt a kort, hogy az erszényből kinézzenek, ám tudni lehetett, hogy március végéig kell várni, amíg az első lépéseket megteszik az erszényen kívül. Azóta az apróságok el is érték az ehhez szükséges fejlettséget: sokat nőttek, és a szőrük is teljesen kinőtt. Sőt, az elmúlt napokban a gondozók már látták őket, amint az erszényből teljesen kimászva megteszik első lépéseiket. Persze most még csak rövid időre hagyják el az erszényt, az idő nagy részét még most is odabent töltik. Ám mivel már elég nagyok, valamijük szinte mindig kilóg onnan. Többnyire a fejük, de időként a hátsó lábaik is.

Az Ausztrál ösvény mentén látható vörösnyakú, vagy más néven Bennett-kenguruk Állatkertünkben rendszeresen szaporodnak. De nem csak náluk, hanem több más erszényesünknél is gyermekáldás volt mostanában. Így például a rókakuzuknál is van egy kölyök, a vombatokról már nem is beszélve.