Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nevet kapott a vombatkölyök! 2013. július 11.

Meghirdetett „erszényes” névadó játékunk sikerrel zárult! Méhes Regina nevű látogatónk volt a szerencsés, aki elsőként talált és mutatott be erszényt az Állatkerti ajándékboltban. A vombatkölyök (ha hím) a Rolly vagy (ha nőstény) a Willo nevet kapta! Amint kiderül az állat neme, e két név egyikét fogja viselni hivatalosan is.

Most, hogy a vombatkölyök már előmászott anyja erszényéből, és egyre több időt tölt azon kívül, kellő türelemmel és szerencsével már ti is láthatjátok őkelmét! A bohókásan mozgó apróság igazi különlegesség: az utóbbi 80 esztendőben csupán 11 vombatkölyök született európai állatkertekben, a legutóbbi húsz év alatt pedig egy sem! A budapesti vombatkölyök születési dátumát csak hozzávetőlegesen lehet megmondani, mivel ennek meghatározása az erszényeseknél nem egyszerű. A vombatok igyekeznek rejtőzködve elleni. Még sehol a világon nem sikerült magát az ellést alaposan megfigyelni! Az első árulkodó jeleket, például az erszény tájékának kidudorodását több hét elteltével lehet csak észrevenni, így a gondozók is általában ekkor lehetnek biztosak abban, hogy a vombatoknál sikeres ellés zajlott le. A kölyök általában hat hónapos korában néz ki először az erszényből. Ezt munkatársaink április derekán figyelték meg nálunk először, tehát a kölyök vélhetően a 2012-es év végén születhetett. Tíz hónapos korukra szokták az erszényt véglegesen elhagyni, így ez valamikor a nyár végére várható.

Az állatokhoz felszerelt éjjellátó kamerák segítségével több exkluzív felvételt készítettünk a piciről és a mamájáról, melyek közül egyet ízelítőül megmutatunk itt, a többit pedig a Budapesti Állatkert hivatalos youtube csatornáján láthatjátok.