Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nevet kapott a zsiráfborjú 2017. január 17.

Megvannak a múlt héten meghirdetett szavazás eredményei. A három választható név közül a Sauda kapta a legtöbb szavazatot (az összes voks 39 %-át), így hivatalosan is ez lett a neve a január elsején született zsiráfborjúnak.

SaudaNevet kapott a január elsején, a 2017-es év első újszülöttjeként a világra jött nőstény zsiráfborjú. A megfelelő név megtalálásához a nagyközönség segítségét kértük. Honlapunkon múlt szerdától vasárnapig lehetett szavazni arra a három névre, amelyek a korábbi névjavaslatok közül a döntőbe jutottak.

A legkevesebb szavazatot, az összes voks 27,33 %-át a Semeni név kapta. A Szavanna név a szavazatok 33,69 %-ával a második helyen végzett. A legtöbb szavazónak a Sauda név tetszett a legjobban, így 38,97 %-os szavazataránnyal ez a név lett a végső befutó.

Az állatkerti zsiráfcsalád legifjabb tagja tehát a Sauda [e: Szauda] nevet kapta, amely egyrészt arab eredetű női név, jelentése: „jó szerencsével megáldott”. Ugyanakkor elterjedt Kelet-Afrikában is, ahol viszont valószínűleg nem átvétellel, hanem önállóan, az arab hatástól függetlenül alakult ki: a szuahéli nyelvben például sötétebb tónusú bőrre, sötétebb arcszínre utaló névként használatos.