Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nőnapi virágözön 2019. március 7.

Tavaszi virágpompával köszöntjük a hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából! Csillagvirág, sáfrány, tőzike, hunyor, téli jázmin és sok más szemet gyönyörködtető virág bontott szirmot az Állatkert védett parkjában.

Bár sokszor egyszerűen csak állatkertként emlegetik intézményünket, mi egyszersmind növénykert is vagyunk, ahogyan ezt a hivatalos Fővárosi Állat- és Növénykert elnevezés is kifejezi. Valójában a nálunk látható növényfajok száma még meg is haladja az állatokét. A közönség érdeklődése persze elsősorban az állatokra irányul, de aligha akad olyan látogatónk, aki egy-egy állatkerti séta során ne csodálkozna rá magának a parknak a szépségére is. Mi magunk is igyekszünk rendszeresen hírt adni a botanikai látnivalókról, így, bár még csak március van, már az idei évben is több cikket tettünk közzé honlapunkon ebben a témakörben. Beszámoltunk például az első hóvirágok előbújásáról, majd arról is, amikor már annyi lett belőlük, hogy valóságos virágszőnyeget alkottak (és alkotnak még most is) a főbejárat közelében lévő gyeptereken. Utóbbi cikkben egyébként a téltemetőről és a varázsmogyoróról is szó esett.

Azóta persze sok más növény is kivirágzott, szirmot bontott Állatkertünk parkjában. Rengeteget látni például ligeti csillagvirágból (sokszor a hóvirágokkal elegyedve), de a különféle sáfrányok (krókuszok) is sok helyen megtalálhatók, változatos színekben pompázva. Gyönyörködhetünk még a hunyorban, a téli jázminban, sőt, már egy ideje a hanga (más néven csarab) is virágzik, ez utóbbiból a legtöbbet az oroszlánfókák medencéjénél láthatjuk.

Azt talán mondanunk sem kell, hogy az Állatkertben nyíló virágokkal kapcsolatban a mindent a szemnek, semmit a kéznek elve a követendő. Nemcsak azért, mert az említett fajok egy része elve védett, ráadásul az Állatkert maga is országos jelentőségű védett természeti területnek számít, hanem azért is, mert ezek a virágok ott szépek igazán, ahol szárba szökkentek, és ha békén hagyjuk őket, mindenki gyönyörködhet bennük, aki Állatkertünket felkeresi.
Külön öröm, hogy a nemzetközi nőnap idején ilyen sok szép virág nyílik nálunk, így a hozzánk személyesen ellátogató, vagy honlapunkat felkereső, Facebook-oldalunkat követő hölgyeknek valóságos virágpompával kedveskedhetünk.