Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Nyuszik a Holnemvolt Várban 2018. november 6.

Állatkertünk új játszóparkja, a Holnemvolt Vár a háziállatok bemutatóhelye is egyben. Már a bejárattal szemben aranyos nyuszik fogadják a közönséget, de a gyerekek tematikus játszóházunkban, a Hetedhét Palotában is találkozhatnak tapsifülesekkel.

Állatkertünk új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban mesés állatok és állatos mesék, játékok és élmények sokasága várja látogatóinkat, köztük is elsősorban a kisgyermekes családokat. Többek között itt kaptak helyet a háziállatok is, amelyek bemutatását Állatkertünk különösen fontosnak tartja. Hiszen a városi emberek számára a háziállatok, gazdasági haszonállatok jó része ma már valósággal egzotikumnak számít. A bemutatott háziállatok között akadnak őshonos kárpát-medencei fajták, mint a mangalica sertés, a magyar tarka szarvasmarha, vagy éppen a gyimesi racka juh. De vannak köztük egzotikus háziállatok is, mint a teve vagy az ayam cemani tyúk.

Természetesen nem hiányoznak a nyulak sem! Már a Holnemvolt Vár bejáratával szemközti kifutóban találkozhatunk velük, de a Holnemvolt Vár kellős közepén álló tematikus mese-játszóházban, a Hetedhét Palotában is több tapsifüles várja a gyerekeket.

Ahogy minden más háziállat, a háziasított nyúl is egy vadon élő ős domesztikációjával, háziasításával jött létre. Ez a vadon élő ős az üregi nyúl volt. A vadon élő nyulakat az emberiség igen régóta ismeri, így nem meglepő, hogy a magyar nyúl szó is nyelvünk legrégebbi, az ősi uráli alapszókincsből való szavai közé tartozik. A háziasított nyúl viszont csak a középkorban terjedt el igazán: akkor azért, mert a nyulat böjt idején is lehetett fogyasztani. Manapság már nemcsak haszonállatként, hanem kedvtelésből is sokan tartják.