Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Panda, Pihe és Ralph séta közben 2017. május 12.

Panda és Pihe bárányok, Ralph pedig egy póniló. Bár állandó lakhelyük átmenetileg nem látogatható, a gondozók rendszeresen sétáltatják őket a látogatók között. Így az Állatkertben járva egy kis szerencsével bárki összefuthat velük.

Az Állatkertben nemcsak vadállatokat, hanem háziállatokat is bemutatunk. A városlakó emberek számára ugyanis már ezek is egzotikumnak számítanak. Ráadásul ennek a korszerű állatkertekben ma már világszerte elterjedt szemléletnek (mármint, hogy háziállatokat is érdemes bemutatni) az úttörője épp a mi egyik múltbeli igazgatónk, Lendl Adolf volt, aki korát jóval megelőzve már 1909-ben felvetette a dolog fontosságát.

A háziállatok bemutatása ugyanakkor jelen pillanatban elég korlátozott. Ez persze csak átmeneti állapot, s azért alakult így, mert a háziállatok fő bemutatási zónája épp most születik újjá az egykori Vidámparktól örökölt területek egyikén. Teljesen azonban most sem kell nélkülözni a háziállatokat. Barátságos törpekecskékkel és kameruni juhokkal jelenleg is találkozhatunk az állatsimogatóban, néhány további háziállatot pedig munkatársaink rendszeresen sétáltatnak a látogatók között.

Mostanában főleg Ralph, a 2012 óta nálunk élő falabella póniló, illetve két, márciusban született gyimesi racka kisbárány Pihe és Panda vesz részt ezeken a sétákon. Sőt, nemrégiben még a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat programbemutató sajtótájékoztatóján is részt vettek.