Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Programok a szezonkezdés és a vizek jegyében 2014. március 20.

Pénteken, szombaton és vasárnap is változatos programokkal várjuk látogatóinkat, részint a Magyar Állatkertek Szövetsége által meghirdetett országos állatkerti szezonkezdet, részben a víz világnapja jegyében. Több vizes élőhelyekhez kötődő állatunknál lesznek látványetetések vagy más bemutatók. Mi több, szombaton még bábelőadásokat is tartunk, hiszen a bábszínházi világnapot is most ünnepeljük.

Itt a tavasz, indul a szezon az Állatkertben is. Legtöbb programunkkal péntektől vasárnapig (2014. március 21-22-23-án) mindhárom napon várjuk a látogatókat, ám a szombati napon még további elemekkel is bővül a programkínálat. Mindezek az események és látnivalók egyrészt a Magyar Állatkertek Szövetsége által szerdán meghirdetett országos állatkerti szezonkezdéshez kapcsolódnak, másrészt a víz világnapjához, amely épp szombatra esik.

Pénteken, szombaton és vasárnap is lesznek „Légy ott" programok, „állati percek", illetve a Varázshegyben is több előadás, illetve közönségprogram lesz. Ezek mind-mind a vízi élőhelyekhez kötődő állatokat érintenek. A programok kezdési időpontjai és helyszínei a következőképpen alakulnak:

Légy ott programok:

10:30       Pelikánok lakomája (Krokodilház mellett)
11:00       Fóka-móka (Kisszikla)
14:00       Fóka-móka (Kisszikla)
16:30       Fóka-móka (Kisszikla)

Állati percek:

10:00       Reggeli torna borjúfókákkal és pingvinekkel (Kisszikla)
15:30       Délutáni torna borjúfókákkal és pingvinekkel
16:30       Kiskacsa fürdik (és eszik) a tóban

Varázshegy:

10:30       A mélység titka (Óriások csarnoka)
11:30       Rájaetetés (Őstenger)
13:30       Láthatatlan óriások (Óriások csarnoka)
15:00       Az őstengeri lények (Őstenger)

A szombati napon, azaz március 22-én a programkínálat a fentiek mellett továbbiakkal is kiegészül. A víz világnapja alkalmából a főbejáratnál lévő téren a Fővárosi Vízművek infomobil kiállítóbusza segítségével ismerkedhetnek az érdeklődők mindazzal, ami ahhoz kell, hogy a csapból tiszta és iható víz folyjék. 11:30-kor az akváriumban a piráják, valamint az arapaimák és a csontnyelvű halak etetését tekinthetik meg az érdeklődők. Emellett két bábelőadás is lesz szombaton, a bábszínházi világnap jegyében.
11 órától Sarkadi Bence marionett művész bábetűdjei, 12 órától pedig a Marica Produkció No megállj csak, Kancsil! című előadását mutatjuk be a Pálmaház és a Nagy-tó közötti területen.