Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Sandokan a tigrisek védelmére is felhívta a figyelmet 2019. február 15.

Pénteken Állatkertünkben járt Kabir Bedi, a Maláji tigris című klasszikus filmsorozat főszereplője: jelképesen örökbe fogadta Norbi nevű tigrisünket, és magyarországi rajongóival is találkozott. A tigrisek védelmére külön is felhívta a figyelmet.

Nemrégiben írtunk róla, hogy február 15-én, pénteken Állatkertünkbe látogat a neves indiai színművész, Kabir Bedi, akit a hazai közönség a Magyarországon az 1980-as évek első felében vetített, nagy népszerűségnek örvendő olasz filmsorozat, a Maláji tigris főszereplőjeként, a legendás Sandokan megszemélyesítőjeként ismerhet leginkább (noha természetesen sok más világszerte vetített filmben is játszott).

Pénteken délelőtt meg is történt a várva-várt látogatás, amelynek fő eseménye, Norbi, a hím tigrisünk jelképes örökbefogadása volt. A tigrisek kifutójánál Kabir Bedi emlékeztetett a Maláji tigris egyik jelenetére, amelyben Sandokan egy tigrissel került összetűzésbe. A történelmi időkben, így a XIX. században is, amikor a Maláji tigris története játszódott, a tigrisek sokkal gyakoribbak voltak, és Ázsia számos vidékén vadászták őket. A mai korban viszont – ahogy Kabir bedi fogalmazott – Sandokan aktuális üzenete már az, hogy meg kell védeni ezeket a ritkulóban lévő állatokat.

Az örökbefogadás kapcsán gratulált az Állatkertnek az itt zajló természetvédelmi munkáért, mi több, a kert több lakóját is meglátogatta: nemcsak a tigriseket, hanem a tevéket, illetve az India-ház környékén lakó állatokat is.

A program része volt, hogy Kabir Bedi a Varázshegy Csillagterében találkozott az Állatkertet ezen a napon felkereső magyarországi rajongóival, akik mindegyike a helyszínen dedikált fényképet kapott, sőt, legtöbbjük közös fotót is készített a híres színésszel. A Kabir Bedivel való találkozást megkönnyítette, hogy a pénteki esemény épp belesett a február 14-től 17-ig, azaz csütörtöktől vasárnapig tartó, a Valentin-naphoz kapcsolódó páros kedvezmény időszakába.