Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Sikerek a kaffer szarvasvarjak szaporításában 2017. július 19.

Marlene és Dietrich, a két kaffer szarvasvarjú nászából az utóbbi időben rendszeresen keltek fiókák. Az elmúlt bő fél évtizedben négy utódot sikeresen felneveltek (ők más állatkertekbe kerültek azóta), és szépen fejlődik az idei kelésű fióka is.

A Kelet-, Délkelet- és Dél-Afrikában őshonos kaffer szarvasvarjak (Bucorvus leadbeateri) Állatkertünkben a zebrák szomszédságában láthatók. Szerencsére rendszeresen szaporodnak is, ami elsősorban kiváló szülőpárunk, Marlene és Dietrich érdeme. Az elmúlt bő fél évtizedben négy fiókát neveltek fel sikeresen. Közülük egy állat 2012-ben egy holland állatkertbe került, egy másik felcseperedett fióka 2014-ben Debrecenbe utazott, kettő pedig nemrégiben a Győri Állatkert lakója lett.

Marlene és Dietrich idei fiókája január derekán kelt ki a tojásból. Az első hónapokban persze nem sokat láthatott belőle a közönség, de most már kifejezetten sok időt tölt a kifutóban. Nagyon szépen fejlődik, sőt, a hasonló korú fiataloknál valamivel nagyobbnak is tűnik. Azt azonban még nem sikerült megállapítani, hogy milyen nemű (ez ugyanis ránézésre nem látszik, hanem legegyszerűbben a tollból vett minta laboratóriumi vizsgálata nyomán tudjuk majd megmondani), így egyelőre nevet sem kapott még.

A jövevény méretben már csaknem megközelíti a felnőttekét, és testalkatát tekintve is nagyon hasonlít rájuk. Lényeges különbség viszont, hogy a szem környékén, illetve a toroktájékon lévő, toll nélküli, csupasz bőrrel fedett felületek színe a felnőttekétől eltérően nála még nem vöröses, hanem világosszürke színű.