Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Sokat nőtt a hangyászkölyök 2019. február 19.

Nyolc hónap alatt nagyot nőtt Flódni, a tavaly júniusban született sörényes hangyász kölyök. Már majdnem akkora, mint Isabela, az anyaállat, de azért még most is előfordul, hogy cipelteti magát. A szép időben egyre több időt töltenek a kifutóban.

Állatkertünk egyik érdekes lakója a sörényes hangyász. A Közép- és Dél-Amerikában őshonos állatfajt először a XIX. század végén láthatta Állatkertünk közönsége, ám utána több mint száz évig nélkülözni kellett őket. Az újabb időkben 2014-ben fogtunk ismét a tartásukba, s annak idején magát a fajt is részletesen bemutattuk. Az öt évvel ezelőtt érkezett fiatal tenyészállatok, Isabela és William nászából az első kölyök 2016 októberében látta meg a napvilágot: a kis Bejgli azóta sikeresen felcseperedett, s tavaly a csehországi Liberec állatkertjébe költözött. Ugyancsak tavaly, június 16-án megszületett a második kölyök is, aki a Flódni nevet kapta.

A születése óta eltelt nyolc hónapban Flódni sokat gyarapodott. Most már alig kisebb Isabelánál, de még így is sokszor cipelteti magát vele. Persze már önállóan is sokat szokott mozogni, felfedezve a kifutó újabb és újabb zugait. Ahogy a tél szép lassan átadja helyét a tavasznak, és az időjárás is egyre barátságosabb, a sörényes hangyászokat is egyre többször láthatjuk a kifutójukban. Persze akkor sincs baj, ha épp a belső térben tartózkodhatnak, hiszen anya és gyermeke egy üvegfalon keresztül ilyenkor is jól látható.