Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Szombaton Duna nap az Állatkertben 2018. június 22.

A közelgő nemzetközi Duna nap alkalmából – partnerszervezeteinkkel közösen – Állatkertünkben is felhívjuk a figyelmet a Duna ökológiai értékeire. A játékos tudáspróbától a pelikánok látványetetéséig sok programmal várjuk az érdeklődőket.

A nemzetközi Duna nap alkalmából június 23-án szombaton Állatkertünkben is külön rendezvénnyel hívjuk fel a figyelmet a folyam ökológiai értékeire és azok megőrzésére. A Duna ügyében érintett partnerszervezeteink, köztük az Agrárminisztérium, a Belügyminisztérium, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Vízügyi Főigazgatóság, a Fővárosi Vízművek, a WWF Magyarország és a GWP Magyarország Alapítvány egy-egy állomáshellyel települnek ki az Állatkert különböző pontjaira, elsősorban a Főkapu tér, a Japánkert és a Nagy-tó térségében. Ezeken az állomáshelyeken más-más nézőpontból lehet megismerkedni a Duna világával, így a folyam természeti értékeivel, szerepével Budapest ivóvíz-ellátásában, s persze azzal is, hogyan lehet védekezni például az áradások kedvezőtlen hatásai ellen.
A programhoz 10 és 16 óra között játékos tudáspróba is kapcsolódik, amelyhez a résztvevőknek minden állomást be kell járniuk, s ha a kérdésekre jól válaszolnak, az összes állomáshely pecsétjét összegyűjtve a játék végén apró ajándékot is kapnak.
Az Állatkerti Duna nap egyik kiemelt eseménye a pelikánok látványetetése, amelyre 10 óra 30 perces kezdettel kerül sor a Nagy-tó partján. Az érdeklődő gyerekek és felnőttek maguk is részt vehetnek az odasereglő pelikánok etetésében.
A nemzetközi Duna napot 2004 óta tartják meg minden esztendőben. Hivatalos dátuma június 29-ére esik, 1994-ben ugyanis ezen a napon írták alá a Duna védelmi egyezményt a bulgáriai Szófia városában. Minthogy azonban ez a nap idén nem hétvégére esik, ezért tartjuk a kapcsolódó programokat Állatkertünkben június 23-án, azaz most szombaton.