Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Tevegelés a Holnemvolt Várban! 2018. július 12.

Akát a tevegelést is ki lehet próbálni Állatkertünk új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban. A pontos helyszín a Nyíhangár, vagyis a fedett lovarda, ahol 12.30-tól 13.30-ig van lehetőség a tevegelésre. Emellett sok más program is várja a családokat.

A tevéket az ember már több ezer éve háziasították, s mind a mai napig használják őket hátas, illetve málhás állatként. Persze főként egzotikus tájakon: Észak-Afrikában és Arábiában az egypúpú teve (más néven dromedár), Ázsia belsejében pedig a kétpúpú teve terjedt el.
A tevegeléshez azonban nem kell ilyen messzire utazni, hiszen a mi Állatkertünkben is ki lehet próbálni. A május közepén megnyílt új játszóparkunkban, a  Holnemvolt Várban ugyanis sok más érdekes program és élmény mellett tevegelni is lehet! Egészen pontosan a játszópark fedett lovardájában, a Nyíhangárban van erre lehetőség, naponta egy órán át, 12.30-tól 13.30-ig. A felnyergelt tevére egy emelvényről lehet felszállni, s a két púp közötti nyeregben kényelmesen elhelyezkedve lehet kipróbálni, milyen is lehet egy tevekaravánnal utazni. Egy kör egy zsetonba, három kör kettőbe kerül.
A tevék mellett a pónilovakkal is meg lehet ismerkedni. A lovacskázásra minden nap 10 és 12 között, illetve 15-től 17 óráig van lehetőség ugyancsak a Nyíhangárban.