Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

UNICEF Gyerekhang az Állatkertben 2018. november 20.

November 20-án a gyermekek világnapját ünnepeljük. Ez alkalomból – az UNICEF Magyarországgal közös program keretében – a gyerekek néhány órára átvették a felnőttek feladatait a Holnemvolt Várban, Állatkertünk új játszóparkjában.

Az UNICEF, azaz az ENSZ Gyermekalapja kezdeményezésére november 20-án a gyermekek világnapját ünnepeljük. Ugyanez a nap egyben az 1989-ben aláírt ENSZ gyermekjogi egyezmény évfordulója is. A jeles nap alkalmából az UNICEF Magyarország – a Gyerekhang nevű globális kampány részeként – Állatkertünket kérte fel arra, hogy néhány gyerkőc kipróbálhassa magát az Állatkert új játszóparkja, a Holnemvolt Vár munkatársaként.

A gyerekek közül volt, a Holnemvolt Vár központjában álló, a magyar állatmeséket felidéző játszóház, a Hetedhét Palota irányítását vehette át. A király és a várkapitány reggel közösen helyezték üzembe a játszóházat. A gyerekek kapcsolták be a játékokat, ellenőrizték működésüket, és arról is gondoskodtak, hogy a Hetedhét Palota állatai mindennel el legyenek látva.

Bemutató mentőközpontunkban, a Sünispotályban a sünök vizsgálatában segítettek, sőt, állatorvosunkkal együtt még egy mentett vércse szárnyán is kötést cseréltek. A Mesterségek Udvarában található Palota cukrászműhelyben pedig válogatott finomságok készítésében próbálhatták ki magukat a gyerekek.