Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A körhinta szomszédsága 2018. március 23.

Az Állatkert hamarosan megnyíló új családi játszóparkja, a Holnemvolt Vár kialakítása során arra is odafigyelünk, hogy az Állatkerti körút felé eső látkép idézze fel az egy évszázaddal ezelőtti, „békebeli” hangulatot.

Állatkertünk új területein négy fő fejlesztést valósítunk meg. Ezek közül az új családi játszópark, a Holnemvolt Vár kivitelezése már a célegyenesben tart, és nemsokára meg is tudjuk nyitni a nagyközönség előtt. A létesítmények kialakítása során nagy figyelmet fordítunk az Állatkerti körút felé eső részre, vagyis arra, hogy az utca felől milyen látvány tárul a közönség szeme elé a cirkuszépülethez kapcsolódó éttermi épületektől a patinás körhintáig terjedő, sőt, azon némiképpen még túl is nyúló szakaszon.

Ebben az övezetben a Holnemvolt Vár utcára nyíló kapuja, valamint a lovas programokat és látnivalókat befogadó Nyíhangár kapott helyet. A szóban forgó létesítményeket úgy terveztük meg, és úgy alakítjuk ki, hogy megjelenésükkel, az utcafront felé forduló oldalukkal a terület régi, békebeli, a XX. század első éveire jellemző hangulatát, arculatát idézzük fel.

Abban az időben ugyanis épp ezen a területen működött a The Royal Vio, Budapest másodikként, 1903-ban megnyílt mozija, a szomszédságában pedig Helfgott Sámuel gyorsfényképészete várta a magukat fotográfián megörökíttetni kívánókat. A Holnemvolt Vár kapuépítménye szinte megszólalásig hasonlít majd a Helfgott-féle műterem homlokzatára. A Nyíhangár, azaz a fedett lovarda homlokzata pedig szintén olyan lesz, hogy felelevenítse az egykori vurstli színvonalasabb épületeinek megjelenését, formavilágát, színeit és díszítményeit.