Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Megnyílt a Holnemvolt Park 2014. április 30.

Kedden délután megnyitotta kapuit a Holnemvolt Park. Az Állatkert által üzemeltetett családi szabadidőparkban harmincféle állat, új állatsimogatók, lovaglási és tevegelési lehetőség, valamint számos játéküzem, szórakoztató látványosság és attrakció várja a látogatókat. Üzemelnek a régi vurstli, illetve az egykori Angolpark örökségének számító patinás játékok, így a régi körhinta, a barlangvasút, a hullámvasút és a mesecsónak is.

Az ünnepélyes megnyitó meghívott résztvevői 10 óra körül kezdtek gyülekezni a Holnemvolt Park főterén, a bábszínház előtt. Az érkezőket gólyalábasok, zsonglőrök, valamint a Pénzügyőr Zenekar által játszott vidám polkák és indulók fogadták. Sokan eljöttek azok közül, akiknek részük volt abban, hogy a Holnemvolt Park elkészülhetett, s lényegében a teljes magyarországi sajtó is képviseltette magát az eseményen.

Fél 11 után, a megnyitó hivatalos részének kezdeteként Tarlós István főpolgármester mondott megnyitó beszédet. Ezután dr. Baán László, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa osztotta meg a jelenlévőkkel a megnyitással kapcsolatos gondolatait. Végül pedig prof. dr. Persányi Miklós, az Állatkert főigazgatója számolt be a terület átvételének előzményeiről, illetve az elmúlt tíz hétben végzett munkálatokról. A főigazgató egyben megköszönte mindazok segítségét és munkáját, akik hozzájárultak a Holnemvolt Park megszületéséhez.

A beszédek elhangzása után a vendégek a hullámvasúthoz sétáltak át, amelynek peronján a Dolák-Saly Róbert által megszemélyesített porondmester, Leopold mondott néhány lelkesítő szót a patinás játéküzemről. Ezután pedig hullámvasutazás, majd a park többi látnivalójának, állattartó helyének, játékának és attrakciójának megtekintése, bejárása következett. A hullámvasúton kívül szinte mindenki kipróbálta a műemlék körhintát, a barlangvasutat, de sokan ültek tevehátra, sőt volt, aki a dámszarvasokat is megsimogatta.

A nagyközönség előtt 13 órakor tárultak ki a kapuk, illetve ekkortól kezdve az Állatkert felől is átsétálhattak az érdeklődők a Holnemvolt Park területére. A park mostantól kezdve a meghirdetett nyitva tartási rend szerint látogatható. Erről, valamint a jegyárakról, a különféle szolgáltatásokról látnivalókról és attrakciókról az Állatkert honlapjának a Holnemvolt Parkkal foglalkozó részében részletes információkkal szolgálunk. Ugyanitt a terület múltjába és tervezett jövőjébe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.