Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Újabb mérföldkő a Pannon Park létrehozásában 2017. július 28.

Eredményesen lezárult a Pannon Park kivitelezési munkálataira kiírt közbeszerzési eljárás. A legalacsonyabb ajánlati árat a korábbi, sikertelen közbeszerzéshez képest kétmilliárd forinttal sikerült mérsékelni.

Amint az Állatkert fejlesztését figyelemmel kísérők jól tudhatják, a 2014 óta az Állatkerthez csatolt, bő hét hektárnyi új területen négy fő fejlesztés megvalósításán dolgozunk. Ezek a Holnemvolt Vár, a Pannon Park, a Hermina Garázs és az új kiszolgáló zóna. A fejlesztési programok közül most a Pannon Park megvalósításának folyamata érkezett újabb jelentős állomáshoz.

A Pannon Park beruházás döntés-előkészítésére, a beruházási döntésre, az engedélyezési és a kiviteli tervek elkészítésére kiírt közbeszerzési eljárás lefolytatására, az engedélyezési tervek elkészítésére, az engedélyezési eljárásokra, valamint a munkaközi kiviteli tervek elkészítésére már korábban megtörtént. A soron következő feladat a Pannon Park vállalkozási szerződés keretében, a meglévő építési engedélyezési és munkaközi kiviteli tervek alapján megvalósítandó, kulcsrakész kivitelezésére vonatkozó, az uniós eljárásrendbe illeszkedő közbeszerzési eljárás sikeres lefolytatása volt.

Az eljárást tavaly ősszel indította meg Állatkertünk, a részvételi felhívás közbeszerzési hirdetményként október 20-án jelent meg az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványában. A nyílt közbeszerzési eljárás keretében összesen két ajánlattevő nyújtott be ajánlatot, de mivel az ajánlati ár mindkét esetben meghaladta a rendelkezésre álló keretösszeget, ezt az eljárást eredménytelenné kellett nyilvánítani.

Az új eljárás megkezdésére azt követően nyílt lehetőség, hogy alaposan megvizsgáltuk, indokoltak-e az ajánlatokból kirajzolódó többletköltségek, illetve, hogy határozat született a szükséges többletforrás biztosításáról. Az új eljárást – a vonatkozó jogszabályok rendelkezései alapján – tárgyalásos eljárásként folytattuk le, amelyre az előző, eredménytelen eljárás ajánlattevőit hívtuk meg. Az eljárás során a legalacsonyabb ajánlati árat a korábbihoz képest kétmilliárd forinttal sikerült mérsékelni. Az ajánlatok elbírálásánál a legfőbb szempont természetesen az ajánlati ár volt, de a pontozás során jelentős szorzóval szerepeltek az ajánlatok műszaki tartalmával kapcsolatos szempontok, illetve az ajánlatban szereplő kötbér is.

A sikeresen lezárult közbeszerzési eljárás hivatalos eredménye a közeljövőben jelenik meg a Közbeszerzési Értesítőben.