Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Újjászületik a céllövölde 2014. április 4.

A nyitásra való készülődés jegyében a Holnemvolt Parkban nemcsak az új állattartó helyek benépesítésével foglalkozunk, hanem az átvett játékokkal kapcsolatos munkálatok is folyamatosan zajlanak. Ezek közül az egyik legizgalmasabb a régi céllövölde hátfalának a felújítása. A lemezből készült, mechanikus szerkezettel ellátott hátfal több mint száz éves műemlék, ám elmúlt években a vidámparki látogatók hiába keresték, hiszen a hátfal leszerelt elemei a mesecsónak ekkorra már raktárként használt Seherezádé-kupolája alatt pihentek a tönkrement óriás fejével együtt.

Az egykori Vidámpark védett értékeinek egyike a régi céllövölde hátfala. Ez a hátfal eredetileg Pöltl Károly céllövöldéjéhez készült, melynek fából való épülete annak a ma is meglévő kupolás építménynek a helyén állt, amelyet a háború után a dodzsem számára emeltek. A céllövölde az 1910-es évek elején került felállításra, így a hozzá tartozó hátfal is ebből az időből származik. A lemezből készült, mechanikus szerkezettel ellátott hátfalat az idők során többször átfestették és kissé át is alakították, valamint néhányszor át is helyezték. Az államosítások után a játékot az 1950-ben létrehozott Vidámpark örökölte meg, ahol még sokáig használatban volt.  Az elmúlt években azonban a Vidámpark látogatói már hiába keresték a műemlék céllövöldét. A hátfal ugyanis darabjaira szedve, csomagolatlanul pihent a mesecsónak ekkorra már raktárként használt Seherezádé-kupolája alatt, ahová a tönkrement óriás fejét is betették. Állatkertünk munkatársai is itt találták meg a hátfalat a volt vidámparki terület februári átvételekor.

Mivel a Holnemvolt Park látnivalói és programjai között fontos szerepet szánunk azoknak a játékoknak is, amelyek az egykori Angolpark és a vurstli hangulatát idézik meg, számunkra természetesen elfogadhatatlan, hogy a céllövölde hátfala egy raktárban porosodjon és rozsdásodjon. Éppen ezért hozzákezdtünk az elemek felújításához, a mechanikus szerkezet újbóli összerakásához. Bár ez a munka a Holnemvolt Park megnyitásáig várhatóan nem fejeződik be, jó esély van arra, hogy még a nyár folyamán ismét üzembe helyezzük a céllövölde hátfalát. Az üzembe helyezés ebben az esetben azt jelenti, hogy nem egyszerűen a múzeumban fogjuk bemutatni, hanem a hátfal eredeti funkciójának megfelelően lesz majd használható.