Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 2800 Ft Gyermek: 1900 Ft Diák: 2000 Ft

Nyitvatartás

H-CS: 9:00-18:00 P-V: 9:00-19:00

Időjárásközepesen felhős 22°C

Műemléki játékok

A körhinta az Állatkerti körút felőlNégy műemléki oltalom alatt álló játékot örökölt meg az Állatkert az egykori Vidámparktól: a hullámvasutat, a mesecsónakot, a körhintát és a barlangvasutat. A dolog érdekessége azonban az, hogy ezeket a játékokat maga a Vidámpark is örökölte akkor, amikor 1950-ben életre hívták. A szóban forgó játékok ugyanis mind a második világháború előtti időkből valók, kettő közülük egykor a vurstli, kettő pedig az Angolpark területén működött. A második világháborút követő államosítások során ezeket a játéküzemeket elvették az eredeti tulajdonosoktól, s valamennyit az ekkor létesített Vidámpark részévé tették.

A műemléki oltalom alatt álló játékok közül a körhinta a legrégebbi. A rendelkezésre álló adatok szerint 1906-ban épült. Eredetileg a vurstli látványosságai közé tartozott. Építtetője és első tulajdonosa egy bizonyos Scheffner volt. Bár a népszerű ringlispíl környéke az idők során igencsak megváltozott, a körhinta maga az összes műemléki játék közül a legeredetibb állapotban maradt fenn. Napjainkban persze már nem izomerővel vagy gőzgéppel hajtják, hanem villanymotorral. A fékezés azonban még mindig úgy történik, hogy a kezelő ráül egy zsámolyra, amely egy pofát szorít rá az egyik hajtókerékre. A körhinta falovacskáit és a többi figurát 1906 és 1997 között tizenhétszer festették újra, legalábbis ennyi festékréteget találtak rajtuk az 1997-ben befejeződött műemléki felújítás során. A rekonstrukció olyan jól sikerült, hogy kiérdemelte az Europa Nostra-díjat. Persze az azóta eltelt másfél évtized során itt-ott már levált a festék és a vakolat is az épületről. 

Szerencsére nem volt műszaki akadálya annak, hogy április végén üzembe helyezzük, csak egy alapos műszaki ellenőrzést kellett elvégezni. Nyár elején azonban a hajtótengely eltörött, ezért gondoskodni kellett annak javításáról, cseréjéről. A játék jelenleg is üzemel a nyitva tartási rendnek megfelelő időben.

Nem egészen tisztázott a hullámvasút létesítésének története. A legtöbb helyen megelégednek azzal, hogy építésének éveként az 1922-es esztendőt jelölik meg. Azonban már az Angolpark 1910. március 27-i megnyitásakor fő attrakcióként szerepelt az „amerikai magasvasút" a plakátokon, a Színházi élet egyik 1914-es számában pedig egyenesen az Angolpark hullámvasútjáról lehetett olvasni. Úgy tűnik, a hullámvasútnak az 1910-es években voltak olyan előfutárai, amelyek szintén faszerkezetűek voltak, ám nem önmagába visszatérő pályával rendelkeztek, hanem magasból induló, lejtős siklópályák voltak, amelyeket a hullámvasutak történetének korai szakaszából más nagyvárosokban is építettek. 1922-ben minden bizonnyal már a mai, Dragon Ervin tervei szerint készült hullámvasút állt, bár szerkezetét és pályáját az idők során többször is módosították kisebb-nagyobb mértékben. Például 1926-ban, vagy a második világháború után, amikor a helyreállítások során az egykori elvarázsolt kastély felé eső oldalon nem az eredeti vonalvezetés került visszaállításra. További változások történtek 1971-ben, amelyek ugyan a pályát nem módosították, de a támasztó szerkezeteket igen. A rézsútos támfák egy részét ugyanis a Hungária körúti felüljáró építésekor ki kellett emelni, mert útban voltak. Helyettük a szerkezet belső oldalán drótköteles kihorgonyzást alakítottak ki.

A hullámvasút faszerkezeteAkárhogy is nézzük, az egykori Angolpark patinás hullámvasútja egyedülálló a maga nemében. A mai hullámvasutak többségével ellentétben ugyanis nem fém-, hanem faszerkezetű. Ráadásul a fa hullámvasutakon belül az úgynevezett „side-friction", vagyis gravitációs kényszerpályájú hullámvasútak közé tartozik. Ez a megoldás csak a legrégebbi hullámvasútakra jellemző, így nem meglepő, hogy csupán tíz ilyet tartanak nyilván az egész világon. Ezek közül a budapesti megnyitását tekintve a középmezőnyben van, négyet a mi hullámvasutunknál korábban (1902, 1912, 1914, 1920), ötöt pedig később (1928, 1929, 1932, 1950, 1951) építettek.

A fenti különlegességekből adódóan a műemléki játékok közül a hullámvasút üzemvitele jelenti a legtöbb költséget. A biztonságos működés érdekében időről időre cserélni kell a faszerkezetű alépítmény borovi fenyőből készült gerendáit, s természetesen maga a vasúti felépítmény, a vonó- és hajtógépelemek, illetve a járművek is komoly odafigyelést, alapos karbantartást igényelnek. Emellett maga az üzemeltetés is sok munkaerőt igényel. Hiszen nemcsak a ki- és beszállásnál, illetve a járművek indításánál van szükség kiképzett és vizsgázott, pihent munkaerőre, hanem a gravitációs kényszerpályájú hullámvasutakra általánosan jellemző módon szerelvényenként egy-egy fékező is elengedhetetlenül szükséges. A téli szezonban szokásos nagyjavításokra a februári átvételig nem került sor, ezért azokat tavasszal kellett elvégezni. Mindenekelőtt a vasúti pálya egyes részein volt szükséges kicserélni az alépítmény bizonyos elemeit, illetve a vasúti felépítményt, így a fa nyompályát és a vaslemezcsík futófelületet is. Emellett két szerelvény átvizsgálására és helyszíni nagyjavítására is sor került, így április végére két szerelvénnyel gond nélkül meg tudott indulni a hullámvasút üzeme.

A mesecsónak egyik diorámája hátulnézetbőlA mesecsónak pontos építési ideje nem ismert. Csak azt lehet tudni bizonyosan, hogy a második világháború idején már létezett, azonban mindenképpen fiatalabb, mint a felette található hullámvasút. A benne található diorámák eredetileg klasszikus mesék jeleneteit idézték fel, sok mozgó figurával. Az egyik legnagyobb ilyen dioráma az ezeregyéjszaka meséinek hangulatát idézte fel. Ezek a diorámák azonban már évtizedek óta nincsenek meg, bár a szolgálati szleng a nagy diorámát egykor befogadó, évek óta üres kupolás teret a mai napig „Seherezádé" néven ismeri. A legutóbbi időkben látható díszletek tehát viszonylag új keletűek. Egy évtizede tönkrement a szuszogó óriás is: az átvétel után csupán a fejét találtuk meg a „Seherezádé" kupolája alatt. 

A mesecsónak diorámáin változtatni, illetve korszerűsíteni természetesen nem volt időnk a terület átvételétől a megnyitásig eltelt tíz hét során. Viszont teljes egészében újra szigeteltük a mesecsónak patakjának betonmedrét, ez ugyanis az átvételkor olyan rossz állapotban volt, hogy feltöltés után minduntalan elfolyt belőle a víz valahová a hullámvasút alá. Azt nem tudni, mióta állt fenn ez a probléma, mi mindenesetre orvosoltuk, így már semmi nem gátolta, hogy az április végi megnyitástól kezdve a mesecsónak is a látogatók rendelkezésére álljon

A tréfás dzsungel pályája a diorámák közöttA négy műemléki oltalom alatt álló játékon kívül két további játéküzemet is átvettünk. Az egyik az elvarázsolt kastély, amely az egykori Angolpark és a későbbi Vidámpark hagyományos látványosságnak számított, bár maga az épület az idők során többször is változott. Az eredeti elvarázsolt kastély már a második világháború idején sem volt meg, az az épület pedig, amelyet az 1950-es, '60-as és '70-es évek látogatói ismerhettek elvarázsolt kastélyként, 1979-ben teljesen leégett. A pótlására épített új elvarázsolt kastély 1986-ban került átadásra, ezt örököltük meg a megszűnt Vidámparktól. Jelenleg a kalandpálya mellett, azzal összefüggő üzemeltetésben működik, s várja a látogatókat a nyitva tartási időben. A kastéllyal együtt vehető igénybe a hozzá tartozó hordó is, amely csodával határos módon átvészelte az 1979-es tűzvészt.

Ugyancsak az átvett, de műemléki oltalom alatt nem álló játéküzemek között van a tréfás dzsungel, más néven dzsungel mesevasút. Eredeti neve álomvasút volt, és valamikor az 1930-as években építették. Az 1950-es évektől robogó volt a neve. Az 1970-es évek elején ez is leégett, így az építmény szerkezeti elemei nagyrészt az ekkor elvégzett újjáépítés idején készültek. A diorámák azonban azóta is többször változtak. Az 1980-as években Davy Jones Locker néven szellemvasút tematikával működött, az utóbbi években alakították át tréfás dzsungelvasúttá. Nyitva tartási időben jelenleg is üzemel.

 

Figyelem!

Tájékoztatjuk, hogy a Holnemvolt Park 2015. november 1-jén végleg bezárta kapuit, az oldalon olvasható információk valószínűleg nem aktuálisak.

 

A Holnemvolt Park területén megkezdődtek a legújabb látványosságok;a Mesepark és a Pannon Park kivitelezési munkálatai, amelyek előreláthatólag 2016. év végéig, illetve 2019-ig tartanak.

A fejleszésekről bővebb információt ezen az oldalon talál.

 

Az állatkert továbbra is zavartalanul látogatható az év minden napján!