Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Búcsú Nur-Nuru-Bintől 2017. március 22.

Szomorúan tudatjuk valamennyi barátunkkal, hogy Nur-Nuru-Bint szerda délután el kellett altatnunk. A koala életéért múlt hét óta küzdöttek munkatársaink, de súlyos daganatos betegség végül legyőzte Nuru szervezetét.

Nur-Nuru-Bin 2017. március 18-ánA Fővárosi Állat- és Növénykert szomorúan tudatja, hogy a Nur-Nuru-Bin szervezetét megtámadó súlyos daganatos megbetegedés legyőzte az állat küzdeni akarását és a szakemberek erőfeszítését. A koala életéért múlt hét óta küzdöttek munkatársaink. A gyógyszeres kezelésre az állat kezdetben jól reagált, átmenetileg javult az étvágya is. Ám később ismét rosszabbra fordult a helyzet. A legfrissebb citológiai vizsgálatok szerint a betegség végstádiumába, menthetetlen állapotba került. Mérlegelve a lehetőségeket, úgy döntöttünk, hogy megkíméljük az állatot a további szenvedésektől.

Mint ismeretes, az állatnál még a múlt héten limfoid leukózist, egy olyan daganatos megbetegedést diagnosztizáltunk, amely a vérképző szerveket támadja meg. Ez a betegség gyakran előfordul a koaláknál, a vadonbeli állatoknál éppúgy, mint az állatkerti egyedeknél. Európában, ahol csak néhány állatkertben élnek koalák, korábban már négy másik intézményben is volt hasonló eset, köztük abban a belga állatkertben is, ahonnan Nur-Nuru-Bin Budapestre érkezett.

Állatkertünk Facebook-oldalára rengeteg bíztató hozzászólás érkezett, amelyet külön is megköszönünk mindazoknak, akik az elmúlt napok erőfeszítései közben lélekben Nur-Nuru-Binnel és a megmentésén munkálkodó szakemberekkel voltak.