Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Mentett állatok elengedése Somogyban 2015. augusztus 4.

Összesen 34 mentett állatot, köztük 16 vörös vércsét, 9 erdei fülesbaglyot, 1 kuvikot, 4 sünt és 4 mocsári teknőst engedtek szabadon munkatársaink a somogyi Petesmalom térségében. Az állatok együttes eszmei értéke 1.650.000 Ft.

Az Állatkertünkben, az intézmény által létrehozott Magyar Madármentők Alapítvány égisze alatt folyó mentőmunka keretében újabb 34 mentett állatot engedtek szabadon munkatársaink július utolsó hetében. Az állatok elengedésére Somogy megyében, a Lábod szomszédságában, a Lábodi-Rinya mentén lévő Petesmalomnál került sor a Somogy Természetvédelmi Szervezettel közösen. Ez a hely – a hortobágyi puszta, a Pilis, a Börzsöny és számos más terület mellett hosszabb idő óta bevett szabadon engedő hely. Egyrészt azért, mert ezen az élőhelyen a szóban forgó állatok mindegyike megtalálja a számára szükséges környezeti, ökológiai feltételeket, másrészt igen hosszú ideje együttműködünk a területet jól ismerő helyi természetvédelmi szakemberekkel.

A szabadon engedett állatok nagy része fiatal korban került be Állatkertünk mentőhelyére. Felnevelésük teljesen sikeresnek bizonyult, a madarak mindegyike nagyszerűen röpült. Összesen 16 vörös vércsét, 9 erdei fülesbaglyot, 1 kuvikot, 4 sünt és 4 mocsári teknőst engedtek szabadon munkatársaink. Az állatok többségét nap közben engedték útjára, de a baglyok elengedésére az esti órákban került sor. A megmentett és most a szabad természetbe visszajuttatott állatok mindegyike olyan fajhoz tartozik, amely Magyarországon természetvédelmi oltalom alatt áll. Együttes eszmei mértékük 1.650.000 forint.

Állatmentő tevékenységünkről további részleteket ide kattintva olvashat el.