Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

„Szamóca projekt” az Állatkertben 2015. május 5.

Gyerekkertész Pályázat

Az Állatkert köznevelési és közoktatási szerepe megkérdőjelezhetetlen. Az évente hozzánk érkező óvodai és iskolai csoportok számára egyre bővülő, színvonalas és élménydús oktatási programokkal biztosítjuk az állatok, a természet és egyben a fenntartható fejlődés iránti pozitív kapcsolat kialakulását. Az Állatkert mindezen tevékenységének eredményeként 2014-ben Prima Primissima díjat nyert oktatás és köznevelés kategóriában.

Törekvéseinkben legújabb mérföldkő a Szamóca Kiskertész Tanoda gondozásában megvalósuló "GREEN FINGERS" - Fenntartható városi kertészkedés program, amely a Climate Kic „Transition Cities" programjának része. Kifejezett cél, hogy a lebonyolítás során megszerzett tapasztalatok eredményeként egy oktatási anyagot lehessen összeállítani. A tananyag 10-14 éves gyerekek oktatásával foglalkozó tanároknak szól majd és módszertani útmutatót tartalmaz a diákok környezeti neveléséhez, s ezáltal környezettudatos felnőtté válásukhoz.

A kísérleti program keretében 3 mintakert kerül kialakításra a résztvevő gyerekekkel és pedagógusokkal, az Állatkert területén. Ezek a mintakertek példaként szolgálhatnak bármely oktatási intézmény számára, ezért a kihelyezett információs táblákon bemutatásra kerül a kivitelezés folyamata és a gondozásukhoz egy rövid útmutató. A programot és annak teljes lebonyolítását a Szamóca Kiskertész Kft. szervezi és felügyeli szakmailag, az Állatkert pedig területet biztosít az ágyásokhoz.

A kísérleti projekt eredményeként létrejövő, a gyermekek által gondozott ágyásokat 2015. május 10-től szeptember 30-ig lehet megtekinteni az Állatkert területén. Szeretettel várjuk az érdeklődő pedagógusokat és osztályokat.

Részletes pályázati kiírás és jelentkezés >>>