Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Szomorú hír: elpusztult a tapírborjú 2018. szeptember 11.

Az elmúlt hetek-hónapok sok örömteli híre után most egy szomorú hírünk van: elpusztult a nemrégiben – szeptember 2-án – született tapírborjú. A boncolás a szív- és vázizmok elfajulását, illetve súlyos fokú májelfajulást állapított meg.

Szomorún tudatjuk valamennyi barátunkkal, hogy elpusztult az Állatkertünkben nemrégiben született tapírborjú. A kicsi szeptember 2-án, vasárnap látta meg a napvilágot, születését három napra rá hoztuk nyilvánosságra. Bár az apróság a kifutóban, a nagyközönség szeme láttára született, az első napokat az anyaállattal együtt egy elkülönített istállóban töltötte. A tervek szerint e hét közepén mutattuk volna be a nagyközönségnek.

Az újszülött állat kezdetben elég életerősnek tűnt, és az emlőket is megtalálta, így munkatársaink nagyon bizakodóak voltak. A hét végére azonban láthatóan gyengülni kezdett, a kelleténél többet pihent, s végül már az állatorvosoknak is be kellett avatkozniuk, illetve mesterséges táplálással egészítették ki az anyatejet. Mint kiderült, a kistapír olyan egészségi problémákkal született, amelyet az anyai gondoskodás, és sajnos az állatorvosok és a gondozók életmentést célzó erőfeszítései sem tudtak ellensúlyozni. A kicsi szombaton pusztult el, de a bejelentéssel meg akartuk várni a boncolási, illetve a laboreredményeket. A boncolás során az állatorvosok a szív- és vázizomzat elfajulását, súlyos fokú májelfajulást és szemelváltozásokat állapítottak meg.

Bár a várva várt tapírborjú pusztulása munkatársainkat nagyon elszomorította, némileg vigasztaló tény, hogy az Állatkertünkben a közelmúltban különösen sok kölyök és fióka jött a világra, akik mind nagyszerűen érzik magukat.