Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Utazó zsiráfok 2018. február 16.

Felcseperedett 2015-ben született két zsiráfunk, Ikinya és Sisi. Az európai tenyészprogram keretében már ki is szemeltük új otthonukat. A legkisebbeknek, vagyis 2017-ben született zsiráfborjainknak viszont még nálunk, az anyjuk mellett a helyük.

Az állatkertek közötti együttműködés, illetve a ritkuló fajok állatkerti szaporítását összehangoló tenyészprogramok természetes velejárója, hogy az állatok időnként egyik állatkertből a másikba utaznak. Olykor hozzánk érkeznek állatok más állatkertekből, olykor pedig tőlünk költöznek el máshová. Különösképpen így van ez a felcseperedett fiatalokkal, hiszen az élet rendjéhez hozzátartozik, hogy egy idő után elhagyják a „szülői házat”.

Nincs ez másként a zsiráfoknál sem! Népes zsiráfcsapatunknak mostanában két tagja is új lakóhelyre, másik állatkertbe költözik. A 2015-ben született két fiatal állatról, Ikinyáról és Sisiről van szó. Ők mindketten elérték már azt a kort, hogy érdemes számukra új helyet keresni, ahol később majd saját utódaik is lehetnek. Ikinya már el is utazott a hilvarenbeeki Beksee Bergen Szafariparkba, Sisi pedig a Knuthenborg Szafaripark lakója lesz hamarosan (ez azóta már be is következett, hiszen cikkünk megjelenése után csaknem egy hónappal, március 14-én Sisi szállítása is sikeresen megtörtént).

Természetesen itt Budapesten sem maradunk zsiráfok nélkül, hiszen a felnőtt tenyészállatok mellett továbbra is látogatható a három legifjabb, a 2017-es esztendőben született zsiráfborjú.