Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Zenés Állatkerti Esték - Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra

Időpont: 2017. július 19. 20:30

Főkapu tér

Esőnap: 2017. július 20.

A Hot Jazz Band
bemutatja – Bényei Tamás és a Gramophonia
„Aki él és mozog, az szvinget jár"

 

Az 1985-ben alapított Hot Jazz Band egyedülálló eredményeket, páratlan karriert tudhat magáénak. Magyarország legsikeresebb jazz-zenekara több nemzetközi és hazai verseny győztese, melyek közül a legkiemelkedőbb az 1995-ben, Franciaországban, 54 zenekar részvételével megrendezett New Orleans Nemzetközi Jazzverseny. Hat alkalommal kaptak meghívást a világ legnagyobb szabású tradicionális jazz-fesztiváljára, Sacramento-ba (CA, USA). A Hot Jazz Band kétszer részesült eMeRTon díjban, megkapta a Líra-díjat, a Louis Armstrong Emlékdíjat, az Ezüst Életfa díjat, és 2015-ben a hazai dixieland és jazz-zenekarok közül elsőként részesült a legmagasabb állami kitüntetésben, a Kossuth-díjban. Alapítása óta folyamatosan jelennek meg a lemezei.

A Zenés Állatkerti Esték rendezvénysorozatának szinte állandó fellépői. Ez nem véletlen, hiszen évről évre új műsorral állnak elő, mely minden alkalommal nagy sikert arat. Ezen a nyáron a Hot Jazz Band öt nagyszerű zenészkollégával kibővített formációja ismét arra készül, hogy elbűvölje a békeidők zenéinek szerelmeseit. A Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra produkciója igazi időutazásra invitálja a nagyérdeműt. Ezen a júliusi estén az oly’ népszerű Karády, Jávor, Kabos, Latabár filmek zenéi mellett az 1930-as, ’40-es évek Amerikájának tánczenéjére teszi a hangsúlyt. Ebben segítségére lesznek Budapest nagyszerű szving táncosai a Pepita Egyesület és a KeepSwinging Egyesület jóvoltából.

A mai kor könnyűzenéjének dédszüléje kel életre ismét a tizenegy nagyszerű zenész tolmácsolásában. A maga korában még igazi hangszereken kellett a szívekhez szóló muzsikát eljátszani, a gyönyörű pesti nők pedig, igazi jazz-re táncoltak fess lovagjaikkal, s dúdolták a mozik sztárjai által híressé vált dallamokat. Az amerikai szving-korszak hatalmas áttörést hozott, s világszerte népszerűvé és ismertté tette a lüktető, forró hangulatú jazzt.

A Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra a napjainkban egyre divatosabbá váló vintage jegyében, korhű módon adja elő korának legismertebb dallamait akár BennyGoodman, Artie Shaw, TommyDorsey, vagy JimmyLunceford zenekarainak is tisztelegve.

Idén is számíthatunk arra, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykert muzikális közönsége nem hagyja majd szó, illetve ének nélkül ezt az estét sem.

www.hotjazzband.hu

 

Jegyek kaphatók az állatkert pénztárainál és a Jegymester.hu portálon.

További információ: www.zoobudapest.com/koncertek