Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Zenés Állatkerti Esték - PapaJazz

Időpont: 2017. augusztus 9. 20:30

Nagytó part

Esőnap: 2017. augusztus 10.

PapaJazzHungary

 

A Papajazz 2005-ben alakult Budapesten, profi muzsikusokból. Az eredetileg quartet felállású zenekar minden tagja nagy kedvelője volt az úgynevezett „oldschool” jazznek, annak ellenére, hogy nem mindegyikük foglalkozott előtte behatóan ezzel a stílussal.

Első lemezük a „Papajazz”, 2006-ban jelent meg. 2009-ben, egy tagcserét követően lett igazán elkötelezett a zenekar a ’20-as,’30-as és ’40-es évek muzsikája iránt, 2013 elején pedig, egy újabb zenész csatlakozásával, ötfősre bővült.

Scott Robinson az 5. Tárogatós Világtalálkozó meghívott vendégművészeként tartózkodott Magyarországon, amikor a PapaJazz zenészeinek sikerült elcsábítaniuk, hogy közreműködjön éppen készülő, My Blue Heaven című, új lemezükön. A lemezbemutató koncertre 2016 őszén került sor a Művészetek Palotájában, ahol Scott Robinson is játszott. A lemez és a koncert igazi sikert hozott az együttesnek.  

Akár egy kiskocsmában, akár egy hatalmas koncertteremben élvezetes, szórakoztató muzsikát játszanak közönségüknek, repertoárjukon megtalálható a korszak rengeteg ismert és számtalan kevésbé ismert amerikai és magyar slágere. Szívesen tesznek eleget speciális kéréseknek is. Így játszottak már swingtánc fesztiválokon, Brassóban, az utcán, vagy egyéb privát rendezvényeken főzenekarként vagy háttérzenét szolgáltatva. Bárhol és bármilyen körülmények között az első szám után mindenki rájuk figyel! Igazi öröm őket hallgatni!

Az együttes egyik vendégművésze, Malek Andrea, olyan darabokban játszott főszerepeket, mint az Evita, Dorian Gray, Nyomorultak, A muzsika hangja.  A Macskák jubileumi felújításában ő játszhatta Grizabella szerepét a  Szegedi Szabadtéri Színpadon, később a Madách Színházban is. A 2015. év szerepkörváltást hozott: humoros karakter szereplővé vált a Fekete Péter és  Spamelot c. darabokban, a Madách Színházban. Muzsikál klasszikusokkal. És legalább ennyire otthonos a jazz világában. Játszott a Trio Midnight, Roby Lakatos és az ÓDZ kiváló vonósai közreműködésével, CD felvételt készített Oláh Kálmánnal Legrand Songbook címmel. Elindult a közös munkája a Jazzrael zenekarral. www.malekandrea.hu

Szolnoki PéterSzolnoki Péter – a másik vendégművész - a hazai zenei élet kiemelkedő alakja, hazánkban és külföldön is népszerű ötszörös aranylemezes popzenekarának, a Bon-Bon együttesnek az énekese, fuvolistája, zeneszerzője és hangszerelője 1995 óta. Artisjus Zenei Alapítvány díja, musicalek, filmzenék, szinkronmunkák kísérik pályafutását.
https://www.facebook.com/szolnokipeterofficial/

Az együttes művészei:

Korb Attila - harsona, kornett, szárnykürt, szopránharsona, ének
Dennert Árpád - klarinét, tenorszaxofon, C-Melody szaxofon
Sidoo Attila – gitár
Kovács Péter – tuba
Cseh Balázs – dobok
Szalóky Béla - kornett, harsona

vendégművész:  Malek Andrea és Szolnoki Péter

 

Jegyek kaphatók az állatkert pénztárainál és a Jegymester.hu portálon.

Értesítjük Tisztelt Vendégeinket, hogy a 2017. augusztus 9-i PapaJazz koncertünkre az internetes jegyvásárlás technikai okok miatt szünetel, azonban személyesen, pénztárainkban 17 óráig, illetve a koncert kezdete előtt 19 órától 20:45-ig van lehetőség jegyvásárlásra.

Megértésüket köszönjük!

 

További információ: www.zoobudapest.com/koncertek