Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

A „falovas” régi körhinta is várja a nagyközönséget 2022. augusztus 6.

A vasárnapig tartó Állatkerti Fesztivál jó alkalom arra, hogy a régi Schäftner-féle körhintát is kipróbálják a látogatók. A patinás ringlispílt 1908-ban építtette Schäftner Károly, az egykori vurstli egyik körhintás vállalkozója.

Augusztus 4-től 7-ig, azaz csütörtöktől vasárnapig tart az Állatkerti Fesztivál, rengeteg látnivalóval, programmal, élménnyel. A négy napon át tartó rendezvény jó alkalom a régi Schäftner-féle körhinta kipróbálására is. Az idén már 114 éves játéküzem történetéről és műszaki érdekességeiről négy évvel ezelőtt már részletesebben beszámoltunk, bemutatva azt is, hogy amióta Állatkertünk megörökölte a körhintát, lépésről lépésre fel is újítottuk, így ma ismét eredeti szépségében pompázik.

A körhinta délelőtt 10 órakor nyit, és az Állatkerti Fesztivál két hétvégi napján, vagyis augusztus 6-án és 7-ig egészen este 8 óráig működik, ha van elég érdeklődő, aki fel szeretne rá ülni. Azért ilyen sokáig, mert a fesztivál okán az Állatkert maga is tovább tart nyitva az ilyenkor szokásosnál (legalábbis a szabadtéri részek, mert az állatházak, beltéri bemutatóhelyek ilyenkor is a szokott rend szerint zárnak).

A Schäftner-körhinta persze nemcsak az Állatkerti Fesztivál idején működik, hanem azután is várjuk majd a körhintázni, s egyúttal múltat idézni vágyókat, a nyári időszakban egészen este 6-ig.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további állatkerti híreinket.