Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Állatok akcióban 2020. január 4.

Az Állatok akcióban című etológiai bemutatónk az 1990-es évek közepe óta egyike a legnépszerűbb programjainak. Idei első kisfilmünk e bemutató kulisszatitkaiba nyújt bepillantást. megmutatva, hogyan készítek fel a gondozók a bemutató szereplőit.

Állatkertünk legnépszerűbb programjainak egyike az Állatok akcióban című etológiai bemutató, amelyben emberekhez hozzászoktatott és megfelelően tréningezett állatok segítségével mutatjuk be a fajok természetes viselkedését. Máskülönben órákon, vagy akár napokon át kellene figyelnünk egy-egy állatot, hogy bizonyos viselkedés tanúi lehessünk. 

Itt azonban egy félórás bemutatóban akár 5-7 különfél állatot jellemző viselkedését is szemléletesen be tudjuk mutatni. El lehet persze szóban is mesélni, hogy a legnagyobb testű baglyok közé tartozó uhu teljesen hangtalanul képes repülni, de egészen más, ha ezt be is tudjuk mutatni úgy, hogy a madár közvetlen a közönség feje felett repül el. Különleges etológiai bemutatónk ilyen és hasonló élményeket kínál látogatóinknak.

Ahhoz persze, hogy a bemutató alatt minden rendben menjen, nagyon sok munkára van szükség a kulisszák mögött. Idei első kisfilmünk ebbe a munkába nyújt bepillantást.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.