Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Aranyos boci a Holnemvolt Várban 2018. augusztus 31.

Az Állatkert új játszóparkjához, a másfél hektáros Holnemvolt Várhoz tartozó Majorságban egy aranyos boci cseperedik. A kicsi éppen két hetes, fajtájára nézve magyartarka, és a Jácint nevet kapta az állatgondozóktól.

Állatkertünk egyik legújabb jövevénye egy aranyos boci, aki augusztus 18-án látta meg a napvilágot. Fajtáját tekintve magyar tarka szarvasmarha, és mivel fiúnak, bikaborjúnak bizonyult, a gondozók ennek megfelelően kerestek neki nevet. A kicsi így végül Jácint lett.

Jácint igencsak életerősnek tűnik, sokat szaladgál a karmában, egyik legkedvesebb szórakozása pedig az, hogy a vele társbérletben lakó gyimesi racka juhokat kergeti. Idővel persze elfárad, s ilyenkor egy védettebb sarokban lepihen, vagy pedig Bimbóhoz, az anyaállathoz szalad pár korty tejért. Bimbó egyébként már tapasztalt anyának mondható, hiszen – amint annak évek óta visszatérő látogatóink több alkalommal is tanúi lehettek, számos borjat hozott már a világra és nevelt fel sikeresen.

Bimbót egyébként a gondozók rendszeresen sétáltatják a karámon kívül, a környező sétányokon is. Jácint megszületése után ezt néhány napig el kellett ugyan hagyni, de a napokban egy sétára már ismét sor került: Jácint jól nevelt bociként követte Bimbót.

Az aranyos bocit Állatkertünk májusban megnyílt új játszóparkjában, a Holnemvolt Várban láthatja a nagyközönség. A kertünkben bemutatott háziállatok ugyanis mind ide, ebbe a másfél hektáros játszóparkba költöztek át. Az új állatsimogatóban törpekecskékkel és kameruni juhokkal, a Holnemvolt Vár kapujánál nyulakkal, a Szőrmókosban alpakákkal, a Majorságban gyimesi rackákkal, mangalica sertésekkel, különféle baromfifajtákkal, így a tetőtől talpig koromfekete ayam cemani tyúkokkal, valamint természetesen a magyar tarka szarvasmarhákkal ismerkedhet a közönség.

A Holnemvolt Várban bemutatott különféle háziállatok közül természetesen nemcsak a magyartarkáknál volt gyermekáldás. Az elmúlt hónapokban többek között a mangalicáknál, illetve a gyimesi rackáknál is szaporulatról számolhattunk be. És persze az Állatkert klasszikus területén látható egzotikus vadállatoknál sem volt hiány kölykökben és fiókákban, hiszen a kert szinte minden részén cseperedő apróságokkal találkozhatnak a látogatók. Többek között az elefántoknál, a gorilláknál, a sörényes hangyászoknál, a matakóknál, a zebráknál, a cebui disznóknál, a muntyákszarvasoknál, a gyűrűsfarkú makiknál, a törpe selyemmajmoknál, az ormányosmedvéknél, a vízidisznóknál, a kenguruknál, a koronásdarvaknál, valamint a batláknál és a skarlát íbiszeknél, sőt még a flamingóknál is.