Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Családi élet a lajhároknál 2017. szeptember 29.

A Pálmaházban látható kétujjú lajhárokról valóságos családregényt írhatnánk, hiszen három generáció él náluk együtt, és rendszeresen szaporodnak is. A nyolc állat közül a legidősebb 24 éves, a legfiatalabb pedig 4 hónapos.

Az Állatkert patinás Pálmaházában – amely az utóbbi időben America Tropicana néven az Újvilág trópusi területeinek bemutatóhelyeként működik – számos érdekes állattal és növénnyel ismerkedhet meg a közönség. Ráadásul itt mindig kellemes az idő, még akkor is, ha a szabad ég alatt hűvös, szeles időjárást, vagy esetleg csapadékot tapasztalunk.

A bemutatott állatok közül az egyik legérdekesebb a kétujjú lajhár. Már csak azért is, mert ezeknél az állatoknál, ha a hétköznapok nem is telnek éppen eszeveszett sebességgel, szinte mindig van valamilyen családi öröm. Lajhárjaink ugyanis rendszeresen szaporodnak: csak az elmúlt öt esztendőben hét lajhár jött a világra és cseperedett fel sikeresen. A rendszeres szaporulatnak köszönhetően jelenleg három generáció él együtt. Közülük a legidősebb 24 éves, a legfiatalabb pedig 4 hónapos.

A lajhárcsalád gyarapodásáról az elmúlt években rendszeresen beszámoltunk, sőt, a múlt évben egy kisfilmet is készítettünk róluk, amelyen egyébként feltűnnek a lajhárokkal közös térben élő újvilági majmok és teknősök is. A legutóbbi kölyökről azonban eddig még nem írtuk meg, hogy egészen pontosan május 24-én született, és hogy a csapatban élő, szaporodóképes nőstények közül a Lili nevű állat utódjaként. Lili egyébként maga is budapesti születésű, 2009-ben jött a világra, és annak a Banya nevű nősténynek a lánya, aki többszörös nagymamaként jelenleg lajhárcsaládunk legidősebb tagja.