Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Egy éves a Cápasuli 2019. december 18.

Sokat tanultak a Cápasuli nebulói a különleges bemutatóhely egy évvel ezelőtti megnyitása óta. Amint legújabb kisfilmünkben is látni, a cápák és gondozók között kiváló kapcsolat alakult ki. Aki ellátogat hozzánk, a saját szemével is láthatja.

Egy évvel ezelőtt, tavaly decemberben nyitottuk meg a Cápasulit, az Állatkert, és azon belül az új játszóparki zóna, a Holnemvolt Vár különleges, új attrakciójaként. A Cápasuliban a cápák a közönség szeme láttára cseperednek, illetve azt is látni lehet, hogyan tanulnak. A Cápasuli nebulóinak ugyanis meg kell tanulniuk együtt élni a medencék többi lakójával, sőt a „tananyag" része az is, hogyan tudnak együttműködni a velük foglalkozó gondozókkal, akik könnyűbúvár felszereléssel merülnek az állatok közé.

Legújabb kisfilmünkben éppen azt mutatjuk be, milyen jó kapcsolat alakult ki a cápák és gondozóik között. Amit a videón bemutatunk, azt a nagyközönség is láthatja a Cápasuli nézőteréről heti öt napon, délután 2 órától.

Visszatekintve a Cápasuli első évére, érdemes felidézni azt a sok cikket, híradást is, amelyekkel hónapról hónapra újabb és újabb titkokat árultunk el a különleges bemutatóhelyről és annak lakóiról. Már a megnyitáskor külön foglalkoztunk a létesítmény kialakításának szakmai hátterével, kisfilmen mutattuk be, hogyan népesítettük be állatokkal a medencéket, majd hírt adtunk a Cápasuli újabb nebulóinak érkezéséről is. Külön cikkeket szenteltünk a Cápasuli legfontosabb lakóinak, így a feketefoltú szirtcápáknak, a zebracápáknak, a dajkacápák két fajának, a fehérfoltú szirtcápáknak, a szürke szirtcápáknak, valamint a különféle rájáknak, rajhalaknak és az óriás fűrészes sügérnek is. Sőt még azt is áttekintettük, mi a valóságalapja a cápák rossz hírének.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.