Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Ekkorára nőttek a nyáron kikelt flamingófiókák 2022. szeptember 6.

A nyári hónapokban sok állatunknál volt gyermekáldás. Különösen igaz ez a flamingókra, ahol huszonhat apróság kelt ki a tojásból június végén és július folyamán. Mostanra már akkorák, hogy méretben nem is maradnak el sokkal a felnőtt madaraktól.

Nálunk látható az egyik legjobban szaporodó állatkerti rózsás flamingó kolónia Európában. Idén huszonhat fiókával gyarapodott a csapat, akik közül a legidősebbek még június végén, de a legtöbben július folyamán bújtak ki a tojásból.

Eleinte persze nem sokban hasonlítottak a szüleikre, hiszen a néhány hetes fiataloknak még nincs olyan karcsú, hosszú lábuk, és jellegzetes ívelt csőrük, mint a kifejlett flamingóknak. Mostanra viszont alakjuk, testalkatuk határozottan „flamingós", jóllehet a teljes magasságukat még nem érték el. A felnőtt madarakra jellemző rózsás szín majd jövő nyárra alakul ki, bár itt-ott a rózsás árnyalat halványan már ebben a korban is észrevehető egyes testrészeken.

Flamingóink, és több más vízimadarunk élete egyébként igen „kalandosan" alakult az idei évben, hiszen a madárinfluenza járvány miatt jelentős részük, így az összes flamingó is védőoltást kapott. Ehhez persze egyenként meg kellett fogni őket, amit nem fogadtak kitörő örömmel, hiszen nem lehet elmagyarázni nekik, hogy mindez az ő egészségük védelmét szolgálja. A fiókák nagy száma azonban azt mutatja, hogy az átmeneti kényelmetlenség nem gátolta a szaporodási kedvüket.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.