Nyitvatartás

H-P:9.00-16.00 Szo-V:9.00-16.00
Bővebben>>>Ősz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 4500 HUF Gyermek jegy: 3200 HUF

Élmények sokaságával készülünk a nyárra 2021. május 27.

Már megnyílt a Lepkekert, most vasárnap gyereknapi programok lesznek, a vakáció kezdetétől indulnak a Légy ott! élményprogramok, de lesz állatkerti Szent Iván-éj, augusztusban pedig háromnapos szülinapi rendezvény és Állatkertek Éjszakája is.

Már most érdemes beírni a naptárba Állatkertünk nyári programjait! Amelyek voltaképpen már el is kezdődtek azzal, hogy megnyitottuk a Lepkekertet, amelyről látogatóink jól tudják, hogy nem egész évben működik, hanem elsősorban a nyári szezon látványossága. A Lepkekertben a közönség egy térben sétálhat a színpompás trópusi lepkékkel, szinte úgy, mintha a természetes élőhelyükön találkozna velük. Összesen húsz különböző, Közép- és Dél-Amerikában őshonos lepkefaj hatszáznál is több egyedét mutatjuk be itt. Az üvegfalú bábszekrényben a lepkebábok is láthatók, sőt, egy kis szerencsével azt is meg lehet figyelni, amint a bábokból épp kikelnek a kifejlett lepkék.

Május 30-án, azaz most vasárnap a nemzetközi gyermeknap alkalmából várjuk változatos programokkal a gyerekeket, családokat. A kert tizenkét különböző pontján lesznek állomáshelyek, többek között kutatóállomással, játékos állathatározóval, tudáspróbával, AR-kalandpályával, ugandai gyöngyfűzéssel, bábelőadásokkal, interaktív zenés mesével, családi társasjátékkal. Lesz még gólyalábas felvonulás, utcaszínház háromkerekű velocipédekkel, sőt kincskereső kalandtúra is.

Június közepétől – amikor az iskolai vakáció is elkezdődik – az úgynevezett Légy ott! élményprogramok is várják látogatóinkat. Minden nap délelőtt 10-től délután fél 5-ig minden egész és fél órában különleges bemutatók, látványetetések, állattréningek teszik még izgalmasabbá az állatkerti élményt. Az egyes programok időpontját és helyszínét úgy állítottuk össze, hogy azokat egy adott útvonal mentén haladva kényelmesen végig lehessen látogatni.

A nyári állatkerti események palettáján új színfolt a Szent Iván-éj, amelynek megrendezésére az Állatkertek Éjszakájának népszerűsége adta az ötletet. Állatkertünk szándéka az, hogy a hagyományosan augusztus utolsó péntek estéjére eső Állatkertek Éjszakája mellett a nyár folyamán egy másik alkalommal is kínáljunk különleges hangulatú esti élményeket a nagyközönségnek. A tulajdonképpeni Szent Iván-éj idén csütörtök estére esik, ám az állatkerti Szent Iván-éjre a rákövetkező este, június 25-én pénteken kerül majd sor, hogy az azt követő hétvégén mindenki kipihenhesse magát, aki aznap sokáig marad ébren. A programokról további információ itt olvasható.

Augusztusban sem lesz hiány jeles napokból, érdekes élményekből. Augusztus 7-től 9-ig, három napon át tartanak majd a kert 155. születésnapjához kapcsolódó programok. Augusztus 27-én, azaz a nyár utolsó péntek estéjén pedig megtartjuk a hagyományos Állatkertek Éjszakáját is.