Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Eugen, a szeretetre méltó óriáshüllő 2022. szeptember 2.

Eugen, a tavaly ősszel érkezett négyméteres aligátor tekintélyt parancsoló külseje mögött egy igazán szerethető személyiség bújik meg. Ennek, és persze munkatársaink hozzáértésének köszönhető a gondozókkal kialakított jó kapcsolat.

Tapasztalatból tudjuk, hogy sok látogatónk érdeklődik az állatkerti állatok és gondozóik közötti kapcsolat iránt. Ezért arra gondoltunk, hogy legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk be, hogyan működik együtt Eugen, a termetes csukaorrú aligátor a gondozóival.

Az állatok és gondozóik közötti jó kapcsolat mindig nagyon fontos, de Eugen esetében különösen hasznos lesz a lassan beköszöntő őszi időszakban. A 47 éves állat ugyanis Budapestre érkezése előtt egy olyan helyen lakott, amelyhez, bármilyen komfortos is volt, nem tartozott külső, szabadtéri kifutó. Nálunk viszont ez is a rendelkezésére áll, és nagyon élvezi is, hogy a késő délelőtti és a délutáni órákat odakint töltheti. Ameddig az időjárás engedi, szeretnénk is megadni neki ezt a lehetőséget.

Ám az ősz előrehaladtával lassan elérjük azt az időszakot, amikor napközben még megfelelő lenne a hőmérséklet, de estére már nagyon lehűl az idő. Ha pedig ez bekövetkezik, csak akkor engedhetjük ki nappalra, ha biztosak vagyunk abban, hogy késő délután időben rá tudjuk venni arra, hogy bejöjjön az állatházba (ahol egyébként szintén láthatja őt a közönség). Amint a videóból is látható, ennek nem lesz akadálya.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.