Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Felköszöntöttük az ötéves Ashát 2018. február 14.

Ma ünnepelte ötödik születésnapját Asha, a nálunk született ifjú elefánthölgy. Fel is köszöntöttük az ünnepeltet, méghozzá egy kifejezetten elefántok szája íze szerint készített tortával, amelyből persze az elefántcsalád többi tagjának is jutott.

Felköszöntöttük Ashát, az ötéves ifjú elefánthölgyet, aki 2013. február 14-én született Állatkertünkben. Az ünnepelt egy különleges, kifejezetten az elefántok ízlése szerint elkészített tortát kapott. A torta „tésztáját” zabból, korpából és lisztből készített „tortalapok” alkották: ezeket, ahogy az elmúlt években, ezúttal is a galgahévízi Telek Pékség dolgozói remekelték. A lapok közötti krém réti széna szeletekből állt, magára a tortára pedig különféle zöldségeket és gyümölcsöket, többek között banánt és ananászt is tettek a gondozók ehető díszítés gyanánt. A tortán elhelyezett 5-ös szám kenyértésztából készült, ugyancsak a galgahévízi pékek alkotásaként.

Asha természetesen nem egymaga kebelezte be az egész tortát, hanem jutott belőle a vele egy térben élő anyaállatnak, a 16 éves Angele-nek, valamint az ünnepelt tavaly novemberben született kisöccsének, Arunnak is. Sőt, még az apuka, a szomszéd kifutóban lakó, 17 éves Assam is kapott kóstolót a születésnapi csemegéből.

Állatkertünkben több mint százhúsz esztendeje tartunk elefántokat megszakítás nélkül. A kert története során több kiselefánt is született, de 1961 és 2013 között több mint fél évszázadon át szünetelt a gyermekáldás a budapesti ormányosoknál. A 2009-ben érkezett Assam, valamint a 2010-ben Budapestre került Angele nászából azonban már két utód is napvilágot látott. Asha, a mostani születésnap ünnepeltje ötéves korával már nem igazán számít borjúnak, de még növésben van, és az ivarérettséget is csak évek múlva fogja elérni.

A család legkisebb tagja, az alig több mint három hónapos Arun még elsősorban anyatejen él, de már a szilárd táplálék iránt is érdeklődik. Így nővére születésnapi tortáját is elmélyülten tanulmányozta, ormányával szagolta és tapogatta, sőt, egy-két falatot mintha még a szájába is betett volna.

Asha születésnapja, illetve Bálint napja, azaz Valentin-nap alkalmából a Állatkertünk dupla kedvezménnyel várja látogatóit, februárt 14-től egészen 18-ig, azaz szerdától vasárnapig. A 14 éven aluli gyermekek ezen az öt napon jelképes, 100 forintos áron megváltható belépőjeggyel látogathatják intézményünket. A felnőttek, diákok és nyugdíjasok számára pedig páros kedvezményt kínálunk, azaz ebben az időszakban ketten egy jegy áráért léphetnek be a kertbe, ha összetartozásukat egymás megölelésével igazolják a főbejáratnál. A páros kedvezmény így nemcsak szerelmespárokra, hanem testvérekre, barátokra-barátnőkre, sógorokra és komákra és mindenki másra is vonatkozik, akik ketten olyan viszonyban vannak, hogy megöleljék egymást.